Hjalp det på tryggheten? – Elverum

Hjalp det på tryggheten?

15.11.12

Slik det føltes fra et tribunesetet under kampen mot Bodø, er det godt å tenke på at Terningen Arena har hjertestarter klar til et nødstilfelle. Og jeg er ikke så redd for spillerne som for oss rundt. Gutta får i hvert fall ut noe av spenningen på banen. Vi sitter og bruker alle kreftene på å håpe at motgangen skal snu. Og tida går og hjertet slår uten at det hjelper. Helt til Morten Nergård lukker igjen den døra han ofte blir når kampene nærmer seg slutten. Der har han er herlig egenskap, som har gitt oss og laget mange gleder. Så kunne vi dele lettelsen med gjengen på banen, som også bar preg av at det dirret mer i buksebaken enn ønskelig.

Det var godt gjort å vinne med så mye blåknuter på nervene som spillerne bar preg av i denne avgjørende kampen. Gjengen er ikke typisk robust, og motgangen i høst, med tre tap og to uavgjorte seriekamper, har satt sine bremser på spillet. Men ferdighetene har de jo bevist at de har, så de klarte å skjerpe seg akkurat i tide. Nå er det bare å håpe at denne arbeidsseieren ga dem tryggheten som har vært savnet i høst.

Det er en krevende spillestil i topphåndballen for tiden, med høye individuelle krav i angrep, og ikke først og fremst kollektive. Det er opp til den som får ballen å være så skudd-eller gjennombruddsfarlig at han enten får skutt eller drar på seg så mye oppmerksomhet fra motstanderens forsvar at noen andre blir fri og kan få ballen. Når allsidigheten er begrenset, eller selvtilliten svikter, blir det til at spillerne gjør det samme hver gang de får ballen, og det leser selvsagt motstanderens forsvar. Steffen Stegavik, som har stort teknisk register å spille på, viste ganske tydelig i denne kampen hva som fører fram. Og det takker vi hjertelig for.

Men like gledelig som seieren, var det at 1200 hadde kommet for å se på. På en hverdagskveld før butikkene stengte, og med labre resultater i det siste, viste dette at håndballunderholdningen i Terningen Arena er blitt en del av tilværelsen for ganske mange. Og de sviktet ikke med å skape Elverum-stemningen. Klart det gir et veldig energi-tilskudd til spillerne når ”hele Elverum” hever seg over motgangen og støtter opp slik!

Stein Berg