Myrhol vil møte Elverum – Elverum

Myrhol vil møte Elverum

Bjarte Myrhol sier han gjerne vil møte Elverum i gruppespillet i EHF-cupen og roser interessen blant supporterne.

Torsdag er det trekning av gruppespillet i EHF-cupen. Tysklandsproffen Bjarte Myhol spiller til daglig i det stjernespekkede laget Rhein-Neckar Löven og er et av lagene Elverum kan møte i gruppespillet. Vi har tatt en prat med landslagsspilleren.

Hva er målsetningene til Rhein-Neckar Löven i årets EHF-cup?

– Vi har satt oss som mål å ta oss til Final4 (semifinale og finaler). Derfra får vi ta det som det kommer, men vi har veldig lyst på en tittel og EHF-cupen er dermed en av de arenaene hvor vi kan kjempe om det. Vi har fortsatt ikke vunnet noen tittel og det er derfor viktig for oss å gjøre det godt, men vi har samtidig tanke på Bundesliga hvor vi henger godt med og topp 3 der er også viktig med tanke på å deltagelse i Champions League neste år.

Hvem ønsker dere å møte i gruppespillet?

– Først og fremst så ønsker vi oss lette reiser. Vi har et tøft kampprogram med mange kamper i både EHF-cup og spesielt Bundesliga, derfor er reisebelastning det viktigste. Vi vil helst ikke til Romania og Ukraina. Vi så på aktuelle motstandere etter vi gikk videre og da hadde jeg håp om to norske lag videre for da har sjansen for en tur til Norge vært 66% stor. Når Haslum tapte er sjansen litt mindre. Jeg håper uansett på en tur til Norge og da i dette tilfellet Elverum. Det er samtidig viktig å påpeke at forskjellene i europeisk håndball er små. Trekkes vi mot et lag fra 2. Bundesliga i den tyske cupen er det ingen garanti for at vi vinner på bortebane. Det er store forskjeller i størrelse og økonomi, men alt det legges til side når man er på banen. Jeg har også slektninger i Hamar og hytte ved Elverum så det veier opp for en tur dit.

Følger du med på norsk håndball og hva er forskjellene mellom Postenliga og Bundesliga?

– Jeg følger selvfølgelig med på resultater, men rekker ikke å se noen kamper da jeg har nok med å se og analysere kamper fra Bundesliga. Forskjellene ligger nok helt klart i antall kamper, lengden på sesongen og belastning. Sesongen her nede i Tyskland varer gjerne fra 15.juli til 15.juni. Da er det kun 3-4 uker ferie før det er i gang igjen. Derfor er det nok slik at treningene ofte er hardere i Norge fordi det er lengre tid mellom kampene, mens her i Tyskland blir treningene litt roligere mellom kampene.

Kan det være aktuelt for deg å komme tilbake å spille i Norge?

– Jeg har heldigvis ikke tenkt så langt. Det handler mye om hvordan kroppen responderer på belastningen. Foreløpig er det halvannet år før jeg i hele tatt skal gjøre en vurdering, men jeg har ikke noe lyst til å trappe ned slik det er nå.

Hva vet du om Elverum håndball?

– Her nede i Tyskland klarer man å skape en entusiasme og interesse rundt sitt lag. Det har Elverum også klart gjennom den entusiasmen og gode supporterne som følger laget på hver eneste kamp. Der har Elverum og supporterne vært veldig flinke. Jeg har fått med meg at stemningen er god på hjemmekamper, men jeg kan ikke si at vi frykter trykket på tribunen hvis vi kommer til Terningen Arena.

Vi får se i morgen om Elverum trekker Bjarte Myrhol og Rhein-Neckar Löven i gruppespillet. Steffen Stegavik og Martin Gudbrandsgård er representanter for Elverum håndball i Beograd, Serbia. Trekningen starter 13.00 og vi vil selvfølgelig holde deg oppdatert via Facebook og Twitter.