Før cupfinalen: Stig Rasch – Elverum

Før cupfinalen: Stig Rasch

Stig Rasch er en legende i håndballen i Elverum. Både for det han har gjort i elverumstrøya, men også for det han gjorde i utlandet som ekte elverumsgutt.

Hvorfor begynte du å spille håndball?

– Jeg var åtte år gammel og begynte fordi det var en to år eldre gutt i mitt nabolag som spilte. Han sa det var moro og dermed ville jeg også være med. Det hadde også en at min far hadde spilt håndball selvfølgelig.

Når fant du ut at det var håndball du skulle drive med?

– Jeg spilte håndball og fotball frem til jeg var 16 år, men da måtte jeg ta et valg og håndball ble det. Jeg debuterte også på a-laget det året Cato var trener uten at jeg husker nøyaktig hvor gammel jeg var da.

Du har opplevd mye på håndballbanen og i miljøet, hva er ditt beste og verste minne?

– Det beste må nok være da vi vant sluttspillet mot Runar i sesongen 94/95. Vi spilte uavgjort på hjemmebane og de fleste hadde nok regnet med at vi skulle tape klart på bortebane, men vi klarte det og vant med ett mål. I min utenlandskarriere må det være den første sesongen min i Tyskland. Vi var nyopprykket og skulle møtte Kiel borte. Kiel hadde ikke tapt på hjemmebane på tre år, men vi klarte det og det var fantastisk. Det verste var når jeg kom tilbake til Elverum igjen og vi møtte Urædd på bortebane. Sigmund Høye ble diskvalifisert og vi måtte spille 20 minutter med en mann mindre. Vi tapte kampen med ett mål og var ett poeng bak opprykk når sesongen var ferdig. Kvalifiseringen klarte vi ikke.

Hva har Elverum Håndball Herrer betydd for deg?

– Jeg vil si alt. Jeg hade ikke blitt en håndballspiller hvis det ikke har vært for Elverum håndball.

For å snu det litt på hodet da; hva har du betydd for Elverum håndball?

– Jeg håper jeg har betydd litt. Det viktigste var vel da jeg kom tilbake til Elverum etter noen år i utlandet. Jeg sa nei til det beste kontraktstilbudet jeg har fått noen gang og valgte å reise hjem å hjelpe Elverum. Det var en tøff sesong hvor vi knapt hadde spillere. Sjur Tollefsen ble overtalt til å pendle fra Sandefjord og når han kom på trening på fredager så var det kanskje bare 5-6 andre der. Det var en tøff sesong og jeg tror det var bra at vi ikke rykket opp.

Angrer du på at du «kom hjem»?

– Nei, aldri angret. Kroppen hadde godt av det etter flere år i Tyskland med mye belastning. Jeg tror samtidig at håndballen i Norge har kommet et steg videre med flere kamper.

Hva betyr Elverum håndball for deg nå?

– Det betyr fortsatt mye og jeg prøver å få med meg de kampene jeg kan.

Hvilket inntrykk har du av dagens Elverumslag?

– Jeg er som mange andre skuffet over noen resultater i serien, men det er en veldig jevn liga hvor det fortsatt er mulig for Elverum å ta seriegull. En uavgjort mot Nøtterøy sist kan derfor være gull verdt kontra et tap i den kampen. Poeng er gull verdt. Jaget etter seriegull er en selvfølge når laget ser så sterkt ut som nå samtidig som den tøffeste utfordreren de seneste årene; Haslum, er svekket. På de andre arenaene har det derimot gått veldig bra for Elverum, i både cup og e-cup.

Hvordan tror du det går i cupfinalen?

– Det er veldig vanskelig å si da Elverum ikke har hatt noe spesielt tak på Fyllingen de siste årene. De på tribunen kan være avgjørende for det er klart at Elverum vil være på hjemmebane i denne kampen. Jeg håper og tror på seier og spår resultatet 33-30 til Elverum.

Les alt du trenger å vite om billetter, buss, Sentrum Scene, supporterutstyr osv. her.