Før cupfinalen: Thomas Johansen – Elverum

Før cupfinalen: Thomas Johansen

Thomas Johansen var en alsidig gutt som kom langt på god treningskultur. Spillerkarieren ble kort, men han har tilført miljøet mye.

Hvorfor begynte du med håndball?

– Det måtte bare bli slik. Min far var trener, jeg vokste opp i håndballhallen og fungerte nesten som en «maskot» for de lagene han trente. Jeg var vel seks år da jeg selv begynte å trene fast.

Hvordan var du som ungdomsspiller, var du et talent?

– Jeg vil ikke si at jeg hadde noe utpreget håndballtalent, men jeg var alsidig. Blant annet drev jeg både med langrenn og hopp. Sånn sett kan du vel kalle meg treningsivrig og likte å holde meg i aktivitet allerede fra tidlig alder.

Hvilken spiller på dagens Elverumslag ligner du mest på?

– Jeg var en dårlig utgave av Steffen Stegavik. Det vil si, jeg var dårligere enn det han er, men noen likheter har vi. Jeg var best på det å være hurtig med ball noe også han er. Men jeg har ingen spisskompetanse, kun en alsidig håndballspiller.

Hva husker du best fra den tida du spilte selv?

– De beste minnene er nok fra mine barne- og ungdomsår. Da vi dro på turneringer og lignende er nok de høydepunktene og minnene som sitter igjen mest. På seniornivå var det nok det å få delta i Champions League og så må jeg si at sluttspillseieren i -95 var spesielt. Da var det lenge siden klubben hadde vunnet noe, så den huskes.

Savner du å spille håndball?

– Nei. Jeg ga meg tidlig i en alder av 25 år, men føler at jeg fikk med meg mye på de årene. Det jeg kanskje savner litt av er miljøet rundt og det å sette seg mål for det man gjør.

Hva har håndballen gitt deg?

– Først og fremst har det gitt meg mange gode vennskap og kontakter. Samtidig er det mye i toppidretten so kan overføres til andre ting. Deriblant det med å sette seg mål, stressmestring og det å gjøre deg selv og andre bedre.

Hvordan har Elverum håndball forandret seg slik som du ser det?

– Klubben har blitt mye større og mer proff. Det er flere folk i administrasjon og støtteapparat. Samtidig har klubben klart å bevart dugnadsånden og kulturen, det er noe jeg synes er veldig viktig. Klubben er stadig avhengig av mennesker som jobber på frivillig basis fordi de har et hjerte for klubben. Det samholdet er godt og det er viktig å huske den biten også.

Hvilket inntrykk har du av dagens Elverumslag?

– Jeg har et godt inntrykk. De spiller en moderne håndball, en håndball jeg liker. Det er et fokus på et godt forsvar og en god keeper, noe som gir muligheter for å spille en hurtig kontringshåndball. Jeg liker spilletypene som er i laget nå.

Hvordan tror du det går i cupfinalen?

– Jeg har en god følelse før denne kampen og tror vi vinner. Selv om laget ikke har hatt noe spesielt grep på Fyllingen, så føler jeg at Elverum har en mer stigende kurve. Det kan også være avgjørende at flere av gutta på Elverum har opplevd det å spille en cupfinale tidligere. Det er avhengig av at Elverum klarer å stå bra i forsvar, men jeg tror det blir seier med 31-27.

Du kan lese alt om buss, billetter, Sentrum Scene, supporterutstyr osv. her.