Før cupfinalen: Andreas Gjeitrem – Elverum

Før cupfinalen: Andreas Gjeitrem

Andreas Gjeitrem er en bauta for Fyllingen, men er ydmyk og håper på uavgjort og seier på ekstraomganger i cupfinalen mot Elverum. Hør lydopptak av intervjuet.

[jwplayer mediaid=»2373″]

Andreas Gjeitrem, det blir en morsom kamp?

– Ja, det bli knakende artig det. Ekstra gledelig er det at vi får besøk av Elverum sin fantastiske supportergjeng. Vi regner med å være virkelig på bortebane så vi gleder oss til det.

Dere har jo vært i en cupfinale før?

– Ja, vi møtte Drammen og hvis jeg ikke tar feil så var det fem år siden med Glenn og Frode. Vi tapte da, men det var likevel en fantastisk opplevelse å få spille i Spektrum foran så mye mennesker.

Hvordan blir det å møte Elverum i forhold til forrige cupmøte mot Drammen?

– Jeg håper og tror det skal bli en jevnere kamp. Mot Drammen sist så taper vi vel med fem mål og er ikke i nærheten. Mot Elverum er det historisk sett jevnt mellom oss og jeg regner med det blir en veldig spennende finale. Vi skal hvertfall gjøre vårt for at det skal bli det.

Hva slags tanker gjør du deg om kampen i Oslo Spektrum?

– Jeg ser for meg at det blir masse trøkk fra tribunen. Elverum har gjort et godt stykke arbeid med å få folk ned der og det skal være forfest så det blir vel godt humør på disse innlandsbondene tenker jeg. Vi må bare mobilisere med de par-hundre vi har med oss på tribunen og sørge for at vi får tatt de beste spillerne deres og at vi virkelig får gjort det vi kan.

Hva er det FyllingenBergen gjør i oppkjøringa mot kampen?

– Først og fremst så har vi hatt fokus på de seriekampene vi har, men vi har også hatt det i bakhodet at det skal være en cupfinale og det er jo et av sesongens hovedmål å ta det cupgullet. Så vi har jo forberedt oss sportslig, men også i administrasjonen er det gjort masse for å  få flest mulig bergensere som bor på østlandet og flydd noen over også som skal komme å se på og støtte opp.

Hva slags muligheter har FyllingenBergen eller Elverum til å ta cupgullet?

– Ser man historisk sett, uten at jeg har tallene foran meg, så har vi vel delt like mange seiere og tapp opp gjennom der hjemmefordelen har vært avgjørende. Vi har hatt kontroll på Elverum hjemme og Elverum har vel hatt det sterkeste laget i Terningen Arena. Nå er det på nøytral grunn så det skal være duket for en meget spennende kamp. Kanskje vi skal håpe på uavgjort og straffekonk.

Elverum har jo ikke tapt på sju kamper på rad. Hva tror du det har å si for Elverum at de begynner å bli formsterke?

 Det er klart at Elverum har en bred tropp og mye spillere som skal ha spilletid. Vi visste vel det at at Elverum kommer til å bli bedre og bedre utover sesongenog det ser vi vel litt signalet på nå. Men når det kommer til cupfinale er det en enkelt kamp hvor alt skal avgjøres og det handler veldig mye om dagsform og tilfeldigheter skal treffe og stang inn/stang ut.  Så selv om vi ikke har den enorme formutviklingen som Elverum har så er alle muligheter åpne.

Hvor stort er det egentlig å spille en cupfinale mot nettopp Elverum som er å rangere som et av de beste laga i Norge?

– Det som gjør det ekstra gøy å møte Elverum er jo den her atmosfæren  som Elverum skaper på sine hjemmekamper  og som også mest sansynlig blir skapt i Spektrum med den entusiasmen som Taiga`n viser. Det gjør det til noe helt ekstraordinært. Sportslig sett så er det mange andre gode lag og i Norge er det jevnt i toppen, men dette at det er en spesiell dag, det er en cupfinale hvor det samles sammen så mye folk. Det gjør at Elverum er en drømmemotstander.

Elverum har klart å samle nesten 2300 som skal ta buss inn til Spektrum, er du redd for at Spektrum blir hjemmearena for Elverum?

– Jeg var inne på litt tidligere at jeg tror Spektrum blir farget hvit så de har nok en fordel der. Nå er det noen avstander som gjør at vi ikke kan komme med 2300 mennesker så enkelt som dere kan, desverre. Men vi tar den utfordringen og vi skal se om vi ikke klare å få alle de 2300 til å være pip stille.

Vi kan vel avslutte med at det blir en tøff duell med to jevne lag?

– Ja, jeg kan spå nå at det blir knalljevnt og vi skal ikke se bort ifra et uavgjort ved full tid. Vi skal sørge for at det blir ordentlig seervennlig hvertfall.

Hva tror du blir resultatet?

– Tror det blir 24-24 etter full tid og så vinner vi ekstraomgangene.

Intervjuene er gjort i samarbeid med Leif Tore Surén i Elverumsradioen.

Les alt om buss, billetter, Sentrum Scene, supporterutstyr osv. her.