Før cupfinalen: Trym Bilov-Olsen – Elverum

Før cupfinalen: Trym Bilov-Olsen

Den tidligere Runar-spilleren har slått Elverum i en cupfinale tidligere. Han håper han kan gjenta det igjen på søndag.

[jwplayer mediaid=»2391″]

Hva slags lag er egentlig Elverum syns du?

– Det er et hardtkjempende lag. Det er mange kjemper der og et par sånne finesse-spillere som Stegavik og Rönnberg. Resten kjemper det de er gode for.

Hvordan tror du det blir å spille mot nettopp Elverum i en cupfinale?

– Det er drømmemotstander det ettersom de har Norges beste supportere og det blir alltid bra kamper mellom Fyllingen og Elverum. Vi hadde håpa og drømt om Elverum og det ble det.

Hvordan har veien vært for Fyllingen frem mot en cupfinale mot Elverum?

– Det har jo halta og gått litt. Vi sleit jo mer med 1.divisjonslagene enn eliteserielagene. Vi fikk jo Nøtterøy og Haslum i kvart og semi rett før formen begynte å gå litt nedover i serien. Vi har kommet oss ganske greit til den cupfinalen syns jeg.

Hvordan er forholdet mellom lagene, er det godt forhold?

– Ja, vi kan vel kalle det en liten hatkamp, men det er bare sånn utad. Det er jo ikke noe personlig hat hvertfall.  styrkeforhold så ser jeg på de to lagene som ganske like. Det er ikke noen favoritt i den cupfinalen.

Så den kan egentlig vinnes av begge lag?

– Ja, jeg tror vi har like god sjanse begge. Jeg tror det laget som får til forsvarsspillet sitt som vinner den kampen.

Hva er det du frykter mest hos Elverum?

– Det er vel forsvar og ankomst. De er kapable til å spille jævlig bra forsvar. Hvis de stenger bak og kjører etter med Stegavik og Lindboe så kan det bli tøft. Så vi må jo prøve å demme opp for det de er best på.

Nå er Morten Nergaard tilbake fra skade. Hva betyr det for Elverum å ha Nergaard i mål?

– Det betyr vel alt for Elverum. Han har vært god der i mange år. Han er en viktig bidragsyter for det Elverumslaget. Når de vinner så pleier han å være god, men vi frykter ikke han nå mer enn andre.

Hva er det sterkeste kortet som FyllingenBergen kan stille opp med?

– Et bra kort er vel at vi har Harald Reinkind tilbake hvertfall. Den høyresiden vår er ekstremt giftig og har vært det i hele år. Det er vel kanskje den beste siden av Fyllingen det å. Hvis vi setter 5-1 så tror jeg Elverum skal få slite å.

Så det er forsvarsspillet dere skal ta Elverum på?

– Ja, hvis vi lykkes der så er vi gode. Hvis det blir for glepphendt bak så kan det bli tøft for oss.

Tror du det blir jevnere mot Elverum enn det var mot Drammen for fem år siden?

– Ja, mot Drammen sist så spilte vi mot Glenn Solberg og Frode Hagen så det var vel gitt hvordan den kampen skulle gå. Det er en mer åpen kamp som skal spilles 30.desember i år.

Gleder du deg til kampen?

– Det gjør jeg mildt sagt. Jeg har vært der to ganger og har to gull, en i junior og en i senior. I senior var det da mot Elverum med Runar og det ga mersmak det.

Hva er det vi elverumsingene må se opp for når vi møter et formsterkt lag i FyllingenBergen?

– Vi er vel ikke akkurat så formsterke så vi håper at formen kommer nå. Vi har slitt litt i det siste, men den Bodø-kampen før cupfinalen nå i romjula tror jeg passer oss godt. Jeg tror vi skal stille vel så sterkt som Elverum til den kampen. Vi må passe på at de ikke blir for mange på tribunen.

Hvorfor sier du det?

– Det blir bare gøy, det blir en bra ramme det, men jeg tror Elverum kommer med ganske mange flere tilskuere enn Fyllingen.

Siste tallet jeg har hørt er 2500. Er du redd Oslo Spektrum skal bli som Terningen Arena?

– Nei, jeg er ikke redd for det, det er veldig gøy å spille i Terningen Arena. Jo flere det kommer, jo bedre kamp blir det. Så det tagger bare oss mer det hvis det er mange som heier på Elverum.

Hva er stillinga når kampen er over?

– Da tror jeg stillinga er 31-30 til Fyllingen.

Intervjuene er gjort i samerbeid med Leif Tore Surén i Elverumsradioen.

Du kan lese alt om buss, billetter, Sentrum Scene, supporterutstyr osv. her.