Tanker på tampen av en stille håndballtid – Elverum

Tanker på tampen av en stille håndballtid

15.01.13

Falt noen av oss litt av bølgen etter cupfinaletapet? Jeg må bare tilstå at jeg gjorde det. Men det begynner å hjelpe, på tampen av en lang pause, selv om det har vært krevende å holde entusiasmen oppe etter Spektrum-nedturen.  Vi har fått god drahjelp av at flere av gutta har vært i sving for ulike landslag og gjort det bra med flagg på brystet. Det er slikt som får meg til å kjenne stolthet og at håndballhjertet for klubben min fortsatt banker som det skal. Og takk og pris for at det snart er full fart igjen med kamper som kommer som en stim framover vinteren.

Da Lazo Majnov i fin formstigning rev av noen muskler før jul som satte han på sidelinja som langtidsskadet, var det et skikkelig skudd for baugen. Kom klubbledelsen til å gjøre noen grep for å erstatte den venstrehendte bakspilleren vår? Tida gikk, ingenting skjedde. Eller…? Åjoda! Plutselig kom beskjeden om at en talentfull kar fra Nederland var på plass, venstrehendt skytter, og med omtrent samme høyde og vekt som Lazo. Apparatet rundt spillergruppa, med trener Christian Berge og sportslig leder Sigmund Høye i spissen, hadde nok en gang tatt tak og vist handlekraft. Iso Sluijters er navnet på 22-åringen. Det er det grunn til å lære seg, først som sist.

CV`n hans forteller blant annet at han er toppscorer i den nederlandske ligaen, i tillegg til at han også har rukket en tur innom spansk topphåndball og hatt tilbud både fra tysk bundesliga og en svensk toppklubb. Han sa nei takk til begge deler og signerte for det som mange ynder å kalle «klubben fra de store skoger». Hvorfor? Fordi 22-åringen hadde lyst til å utvikle seg i en klubb med trygge rammer! Den begrunnelsen falt i god jord hos meg! For vi som har fulgt virksomheten på nært hold i mange år vet at Elverum nettopp er en klubb der rammene er trygge og utviklingsmulighetene store. Det er ikke uten grunn at mange av spillerne blir her år etter år og sørger for en stall med stor kontinuitet. For her er det orden i sysakene, både når det gjelder organisering, økonomi, daglig drift, arbeid på lang sikt, stor frivillig innsats – og ikke minst miljø og håndballkultur. Både blant spillerne og i kretsen rundt, er det et samhold og en entusiasme som det ikke er lett å finne maken til i norsk topphåndball!

Så også Iso Sluijters vil nok oppleve at han kommer til en klubb med lagkamerater, ledere, supportere og et entusiastisk håndballmiljø som han fort vil legge merke til og trives med.

Kommende helg er heldigvis den stille håndballtiden over. Og når jeg kjenner etter har jeg klart å bygge opp igjen entusiasmen til et godt nivå. Etter noen småruskete opplevelser til nå i sesongen må vi ikke glemme at gutta tilhører toppsjiktet av serietabellen, at de har spilt cupfinale og snart er midt inne i gruppespillet i E-cupen. Jo, det kan bli en artig etterjulsvinter. Den starter med turneringen i Terningen Arena til helga. Da er et nytt og spennende ansikt fra Nederland på plass, Taiga`n er klar for innsats igjen, og folk fra hele det håndballinteresserte Elverum er velkommen til å fylle tribunen!

Arne Flygind