Fornøyd så langt – Elverum

Fornøyd så langt

Elverum leder serien, har spilt cupfinale og kvalifisert seg til gruppespillet i EHF-cup. Sportslig leder Sigmund Høye snakker om sesongen så langt og tar for seg fortsettelsen.

Hvilke tanker har du om sesongen så langt?

– Vi har spilt cupfinale foran sikkert 3000 elverumsinger i Oslo Spektrum. Vi har kvalifisert oss for EHF-cupens gruppespill og står ovenfor seks toppkamper mot noen av de beste i europeisk herrehåndball. Vi leder i skrivende stund den norske serien og skal være med å kjempe om gull. Som sportslig leder kan jeg ikke være annet enn fornøyd så langt.

Elverum har hatt en stor og bred stall denne sesongen, har det fungert?

– Det finnes alltid både positive og negative sider ved å ha en bred stall, noe det også er hvis vi hadde hatt en smalere stall. Jeg tror absolutt vi vil se effekten av å ha en bred stall de neste to månedene når det kommer toppkamper både i hjemlig serie og Europa på løpende bånd.

Er laget rustet til å stå løpet?

– Vi mener uten tvil vi har en stall som vil stå løpet bra. Vi har uansett bare viktige kamper foran oss og det vil bety en god del. Det å gå ut på parketten foran 2500 mennesker i Terningen Arena eller 7-8000 i Polen får deg til å glemme det tøffe kampprogrammet. Det er med på å gi deg ekstra energien som noen av spillerne trenger.

Hva kan supporterne håpe på nå i vårsesongen?

– Vi kan håpe på seriegull, men det er ingen tvil om at Runar nå er favoritter. Det er derimot bevist i denne serien at alle kan slå alle. Gjør vi jobben vår så skal Runar kjempe hardt for å holde oss unna. I EHF-cup handler det mest om læring, men jeg håper at vi kan ryste de andre og plukke poeng. Det er viktig arena for spillerne og jeg håper vi kan skape folkefest i Terningen Arena i de tre hjemmekampene.

Magnus Gullerud er linket til danske Sønderjyske, forsvinner han før sesongslutt?

– Nei, han blir ut sesongen. Han har vært meget god og viktig for oss og vi vil fortsatt ha han med ut sesongen.

Hva gjøres nå med spillergruppa frem mot neste sesong?

– Vi er i en kontinuerlig prosess hvor vi vurderer hvilke spillere som kan forsterke det laget vi har. Samtidig er vi interessert i å forlenge med de som har en utløpende kontrakt, men som skal være med videre. Det er en vanskelig prosess som ikke er gjort over natta.

– Til slutt vil jeg si at jeg håper vi klarer å fylle hallen i hver eneste hjemmekamp fremover. Skal vi klare det så er resultater på banen  selvfølgelig viktig, men det handler også om det å legge til rette for at supporterne får en bra opplevelse sammen med andre supportere. Følelser for spillet blir forsterket sammen med 2500 andre, avslutter Sigmund Høye.

Foto: Østlendingen