Trives i Norge – Elverum

Trives i Norge

Iso Sluijters er Elverums nye tilskudd og unggutten trives i sin nye klubb. Han gleder seg til å debutere foran et fullsatt Terningen Arena.

[jwplayer mediaid=»2528″]

Hvordan har den første måneden vært?

– Jeg har blitt veldig godt tatt vare på av folk i og rundt miljøet. Det har gjort til at begynnelsen har vært meget bra. I tillegg har det vært bra treninger med høyt nivå som gjør meg til en bedre håndballspiller.

Hvordan har du taklet overgangen til norsk håndball?

– Det er veldig rask håndball med kontringshåndball. Det er fokus på høyt tempo hele tiden. I spania spilte vi også kontringshåndball, men oftere roet vi ned og spilte lengre angrep. Mot Haugalnd ønsker vi å spille rask håndball, men motstanderne drar hele tiden ned tempoet. Vi vinner med ti mål, men føler ikke at vi har spilt den håndballen vi kan og vil.

Trives du i Norge?

– Det er mye kaldere enn der jeg kommer fra og har bodd tidligere, men jeg trives bra så langt. Det er som sagt mange hyggelige mennesker og ikke minst så er det enkelt å komunisere når alle snakker engelsk. Kjæresten min begynte ikke å lære seg engelsk før fire måneder siden. Nå ser vi serier og filmer på engelsk istedenfor på spansk, det gjør at hun begynner å bli veldig god i engelsk.

Hvorfor valgte du Elverum?

– Mest på grunn av Christian Berge. Jeg snakket med flere i både Nederland og Tyskland som mente han kunne lære meg veldig mye. Han spilte selv på et veldig høyt nivå og hans spillerforståelse kan jeg lære veldig mye av. I tillegg er nivået her høyere.

Du har kontrakt ut sesongen, kunne du tenkt deg å forlenge?

– Det vet jeg ikke ennå. Jeg må ta en vurdering på om jeg skal bli her videre eller ikke. Jeg trives veldig godt, men det kan også åpne seg andre muligheter. Elverum er også en mye mindre by enn jeg er vant til å leve i og det er ikke bare jeg som skal trives, men også kjæresten min. Derfor håper jeg hun kan få seg en jobb slik at hun ikke trenger å bare gå hjemme hele dagen, det kan bli kjedelig i lengden.

Du debuterer på hjemmebane i toppkampen mot Drammen. Hvordan blir det?

– Spennende! Selv i Terningen Cup hvor det var ganske få på tribunen så var det en god atmosfære med Taiga`n i spissen. Jeg drømmer bare om hvordan det blir med full hall mot Drammen. Jeg blir sjeldent nervøs, men jeg gleder meg enormt.

Hvilke forventninger har du til vårsesongen?

– Det er vanskelig å si hvilke forventninger jeg har da jeg ikke kjenner motstanderne. Uansett så vet jeg at vi har et sterkt og komplett lag med mange spisskompetanser. Jeg tror derfor at vi kan vinne alle kampene i den hjemlige serien hvis vi spiller opp mot vårt beste. I EHF-cup møter vi veldig gode lag, men jeg tror vi kan lage en god kamp mot alle lagene.

Billetter kjøper du i Terningen Arena fra 17.00. Dørene åpner 17.30. Elverum – Drammen 18.30. Sparebanken Hedmark er dagens kampsponsor. Bli med å stem på Elverums beste spiller på deres facebook-sider. Dette kan du gjøre fra det er igjen 15 minutter av kampen.

Gi Iso og de andre gutta den støtten de trenger i årets første hjemmekamp.