Nå starter tidenes sesong – Elverum

Nå starter tidenes sesong

05.02.13

Skal vi være ærlige så har det ikke tatt av helt i den første delen av denne sesongen. Laget vårt har hatt et noen baksmeller som dempet stemningen. Men også de andre eliteserielagene har vært ustabile. Resultatet er at nå er vi i starten av en serieinnspurt som slår alle tidligere rekorder i jevnhet og spenning. 8 lag med 8 kamper igjen (i gjennomsnitt) har hver for seg sjansen til å bli seriemester, dersom de spiller opp mot sitt beste.

Dessverre har ikke lagene helt samme utgangspunkt nå når rotteracet starter. Elverum har igjen 7 kamper, Bodø 9 og Runar 10, mens resten har igjen 8. Derfor gir tapte poeng beste bildet av situasjonen: Runar 6, Haslum 10, Elverum 10, Drammen 11, Arendal 12, Follo 12, Nøtterøy 12, Fyllingen 12.

I øyeblikket kan det se ut som Runar ligger godt an, men ikke mer enn 3-4 brente sjanser i gale øyeblikk.  Laget har ikke råd til mer enn to tap før det møter kravet om å vinne resten for å være sikker serievinner.

Nå er det lite som peker mot at ett lag skal vinne alle sine gjenstående kamper. Alle har gått på en eller flere uventede smeller, og to-tre lovende kamper på rad har blitt etterfulgt av baksmeller for de fleste. At lagene ikke finner stabil form fra seriestart er ikke så rart. Det skal ikke store utskiftinger til av nøkkelspillere før mye fungerer annerledes. I de fleste lag skjer slike endringer foran sesongen, og det er logisk at det går tid før spillet sitter sikrere.

Selv om Runar nevnes som favoritt, har Elverum en fordel som ingen andre: Av de 7 kampene de har igjen, går 5 på hjemmebane. Der møter de Drammen, Fyllingen, Runar, Follo og Haslum. En vill og full Terningen Arena er ikke ønskedrømmen for noen av motstanderne, og både fullt og vilt kan det fort bli hvis laget har funnet formen og selvtilliten som manglet før nyttår. Første svar får vi mot Drammen i morgen, onsdag. Da er kjøret i full gang.

Men tidenes håndball-vinter i Elverum stopper ikke der. I dette heftige programmet er det pakket inn seks topp internasjonale kamper, ettersom Elverum for første gang har kvalifisert seg til puljespillet i Europacupen. Allerede søndag starter det, i Terningen Arena, mot polske Orlen Wisla Plock, som er stint av europeisk topp-erfaring. De to andre er RK Maribor Branik, Slovenia (borte 16/2) og Team Tvis Holstebro (hjemme 24/2). Og returkamper i Holstebro 10/3, og Plock 16/3.

Elverum-Haslum 20/3 er siste seriekamp, og  Elverum-Maribor 23/3 er avslutningen av Elverums mest begivenhetsrike seriesesong, slik det ser ut nå. (Hvis de ikke går videre i E-cupen, da)

Gleder du deg?

Jeg og.

Stein Berg