Dette er Wisla Plock – Elverum

Dette er Wisla Plock

Det er et lag i verdensklasse som søndag gjester Terningen Arena til første kamp i EHF-cupen. Her finner du det du trenger å vite om gjestene fra Polen.

[jwplayer mediaid=»2559″]

Orlen Wisla Plock, eller Wisla Plock som det heter hvis du dropper sponsoren, er en virkelig storklubb i Europa. Det styres av sponsoren Orlen som kan sammenlignes med Statoil her i Norge. Området de kommer fra har ikke flere enn ca 140 000 innbyggere og minner, i følge Christian Spanne, veldig om Elverum som by. Fotballaget ble tatt for korupsjon og dermed er det håndballen folk i byen støtter opp om. De er kjent i håndballverden for å ha kanskje verdens beste håndballsupportere.

Her ser du en video av en kamp mellom Kielce og Wisla Plock hvor det smeller: http://www.youtube.com/watch?v=H3qRAVK2cts

Her ser du video av Wisla Plocks supportere: http://www.youtube.com/watch?v=M0kZDKl-nbc

Polakkene deltok før denne sesongen i kvalifiseringen til Champions League etter å ha fått wild card av EHF. Der var det kun Hamburg fra Tyskland som ble for sterke og Wisla Plock tapte med et par mål. De stiller med et lag bestående av flere profilerte håndballspillere som er på sterke landslag som Polen, Ungarn, Kroatia og Serbia. Denne seongen har de allerede slått deres største konkurrent i hjemlig serie, Kielce, med syv mål. Kielce deltar denne sesongen i Champions League hvor de har vunnet alle sine sju kamper så langt.

Her kan du lese intervjuet EHF har gjort med André Lindboe før kampen.

Her kan du se video fra Wisla TV om deres anomst til Elverum og Norge.

Her kan du besøke Orlen Wisla Plock sin hjemmeside (engelsk) og her kan du se info om dem på EHF sine sider.

EHF-gulvet er lagt i Terningen Arena.

Billetter kjøper du i Terningen Arena fra 16.30. Dørene åpner 17.00. Elverum  – Orlen Wisla Plock 18.00. Ta del i Elverums kamp mot et av Europas beste klubblag.