Så nært… – Elverum

Så nært…

Elverum angrep kampen uten frykt og rystet en av de største favorittene i EHF-cupen. Se videointervju med Magnus Gullerud.

[jwplayer mediaid=»2567″]

Det polske storlaget kom til Elverum og Terningen Arena som store favoritter i første gruppespillrunde av EHF-cupen, men det var Elverum som tok tak i kampen. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig og klarte å holde nullen helt til det var gått åtte minutter. Da reduserte gjestene til 2-1. Elverum kjempet polakkene ut av stilen og fortsatte å øke ledelsen. Etter drøye 15 minutter ledet Elverum 9-4. Det forspranget skulle neste holde seg ut omgangen og hjemmelaget kunne gå i garderoben med en overraskende 14-10 ledelse.

I andre omgang begynte de polske serielederne å forstå alvoret, men Elverum klarte først å komme seg opp i 16-11. Da våknet gjestene og tok inn fem mål i et jafs og lagene var likt på 16-16 ca. ti minutter ut i omgangen. Kampen bar preg av mange tøffe dueller, slik det er i internasjonal håndball. Publikum bidro til en elektrisk stemning i Terningen Arena. 20-20 sto det på tavla når Elverum gikk inn i en dårlig periode, samtidig skrudde gjestene opp tempoet et par hakk og gikk kjapt opp i 25-20. Elverum prøvde å ta igjen ledelsen, men da var det allerede for sent og tilreisende polske fans kunne juble for seier 27-25.

– Jeg er stolt av gutta, men samtidig er jeg irritert fordi vi er så nære seieren. En liten dårlig periode av oss var avgjørende i dag, sa Christian Berge på pressekonferansen etter kampen.

Allerede på onsdag fortsetter gulljakten når Fyllingen gjester Terningen Arena.