Kvelden da alt stemte – Elverum

Kvelden da alt stemte

07.02.13

Det var nesten så det var vanskelig å rive seg løs fra felles-gleden etter seieren mot Drammen onsdag kveld. Vi ble stående å prate om det: Dette måtte være en sånn sjelden opplevelse av at alt stemte. Fullt av kollektive og individuelle prestasjoner som førte til 35-29-seier, og maksimal innsats både fra Taigaen og tribunen, og ikke minst: Full uttelling for Elverum i resultatene for resten av serierunden som gikk samtidig.

En 8-poengskveld, hvis vi regner litt patriotisk: 2 poeng for seieren, 2 poeng til i forhold til Drammen  fordi de gikk glipp av 2. Men også 2 som glapp for Runar mot noe så sensasjonelt som Viking  – som jo betyr 2 i pluss til oss i forhold til Sandefjord-laget. Og til slutt Bodøs seier, som ga oss 2 poeng mer i forsprang på Haslum.

Det er ikke sikkert Elverum gjør det så bra i hver kamp de to månedene som kommer, men du verden for en start på det nye året. Nå kan vi bare gjøre som vi gjerne ønsket: Glemme avslutningen av 2012, da verken serien eller cupen bød på bare gleder, og glede oss til fortsettelsen.

Det lyste vilje av laget i kampen mot Drammen: Over-iveren i første omgang, som førte til litt for mye armer og bein i forhold til hode, var lett å tilgi. Innsats som kjennes til langt opp på bakerste tribune-rad er underholdning uansett, og gir automatisk håp selv om det blir noen feil. Men til slutt stemte det meste, med siste-kvarter-spesialisten Morten Nergård i spissen, og da ble det klasseforskjell og et resultat som gir respekt.

Andre gledelige ting på det individuelle planet: Iso Sluijters fikk vist at han blir det store spøkelset for alle motstandere. Mer effektiv spiller har Elverum neppe hatt. Mot hans spenst og skuddkraft er det vanskelig å se hva motstanderne kan stille opp, for samtidig er han både rask, sterk og har godt spilleblikk.

Erik Toft, med 5 susende mål på den ene omgangen han spilte, supplerte Iso slik at Drammen etter hvert måtte løsne jerngrepet de hadde ofret på Gullis på streken. Dermed fikk også han vist sine kunster for landslagstrener Hedin. En annen apirant for Hedin, Andrè Lindbo, har også funnet igjen rette konsentrasjons-graden, og da er han dødelig effektiv.

Hvis laget fortsetter slik det sluttet her, så er det bare ett problem igjen: Det ikke lett å få benyttet lagets to beste SPILLERE, Steffen Stegavik og Andreas Rønnberg samtidig. Dette luksusproblemet må da løses ved å la dem skifte på midtspiller-jobben etter et visst system, avtale eller spillesituasjon. De er så forskjellige at det bør også ligge taktiske muligheter ved å variere.

Kort sagt: Det nye håndballåret kunne ikke startet bedre i Terningen Arena.

Stein Berg