Dette er RK Maribor Branik – Elverum

Dette er RK Maribor Branik

RK Maribor Branik måtte, som Elverum, gjennom tre kvalifiseringsrunder før de kom inn i gruppespillet i EHF-cup. Se bilder og les oppdatering fra Slovenia.

RK Maribor Branik er et slovensk topplag som i skrivende stund ligger på tredjeplass i den hjemlige serien. Byen Maribor er først og fremst kjent for sine alpinområder og de har arrangert internasjonale renn i alpint. Byen har ca. 150 000 innbyggere og den nærmeste storbyen er Graz i Østerrike. Håndballaget består av fire kroater og en serber i tillegg til slovenere. Deres hjemmearena har en kapasitet på rundt 3000.

Nikola Spelic 21 år (venstreback) er fra Kroatia og Maribor Braniks toppscorer med 172 mål så langt i sesongen. Han er 197 cm høy og veier 100 kg. Du kan lese mer om han her.

RK Maribor Branik måtte ta den lange veien til gruppespillet, det samme som Elverum. I første runde slo de ut Dudelange fra Luxemburg, i andre runde kom Kopavogur fra Island til kort og i tredje runde slo de ut Siscia fra Kroatia. I første kamp i gruppespillet klarte de å få med seg et uavgjort resultat borte mot Tem Tvis Holsterbro. Hele den kampen kan du se her.

Resebrev fra styreleder Tonje Nohr Smedstad:

Etter litt hvile og mat dro gutta til byen for å kjøpe treningsklær. Vi ble kjørt ned til et stort handlesenter og alle kjøpte klær med ulike uttrykk. Erik kjøpte en fin t-skjorte, men den var til dame. Videre bidro Leo til Bjørn Borg-stil på trening. Etter trening ble vi hentet hjem til hotellet og DER STO all bagasjen- heldigvis!

Alle er nå fornøyde og lader opp til trening kl. 11 i morgen.  Kampen i morgen starter kl. 19.

Vi understreker at Umbro og Mizuno er vår eminente utstyrspartner, men grunnet at bagasjen forsvant måtte guttene kjøpe seg annet (dårligere) treningstøy i Maribor før trening.

Les mer om RK Maribor Branik på EHF sine sider.

Les om RK Maribor Branik på Wikipedia.

Besøk klubbens hjemmeside her.

Her finner du facebook-siden til RK Maribor Branik.

Du kan følge sporadisk utvikling på Østlendingen og Elverumsradioen. Kampstart lørdag 19.00.