Uovervinnelige Taiga`n – Elverum

Uovervinnelige Taiga`n

04.03.13

«Nydelig arena de har fått til der nede, men publikummet…. de når ikke Elverum og Taiga`n til knærne en gang. Takk for støtten i dag!»

Slik skrev Lars Nordberg på facebook etter uavgjort-kampen på bortebane mot ØIF/Arendal i forrige serieomgang. Taiga`n var som vanlig på plass – med nærmere et halvthundre supportere.  På tribunen laget de mer liv og støtte til laget sitt enn nærmere 1.300 hjemmetilskuere! For ikke å snakke om i Bodø sist søndag! Rundt 20 Taiga`n-entusiaster satte seg på flyet og dro nordover for å hjelpe gutta til nok en seier og enda et steg mot det etterlengtede seriegullet. De øvrige på tribunen var over 1.600 Bodø-tilhengere. Men overtallet hjalp ikke: «Vi eide Bodø Spektrum, både på banen og tribunen. Lukta av gull blir sterkere og sterkere», var facebook-meldingen som Taiga`n-leder Stein Hanstad sendte ut rett etter den overbevisende seieren.

Vi som hørte på radio-overføringen fikk samme inntrykket. Det var Taiga`ns kvinner og menn som dominerte! Slik er det på de fleste bortekampene for Elverum. Supporterne stiller opp, heier, jubler, skrur lydnivået til værs og hjelper laget sitt med et humør, en glød og entusiasme som har gjort denne gjengen til et begrep i håndball-Norge.

Foto: Østlendingen

Under den siste hjemmekampen, mot Runar, var «den åttende spilleren» i storform igjen, dro i gang stemningen i god tid før avkast og holdt den på topp helt til sluttsignalet gikk! Makeløse Taiga`n, som alle norske klubber misunner oss og som aldri svikter! Nå skal de hjelpe det kjære laget sitt helt fram til Elverums første seriegull og spill i Champions League neste sesong! At det blir gull er for lengst opplest og vedtatt av Taiga`n. To hjemmekamper gjenstår, mot Follo og selveste erkerival Haslum. Taiga`n tar det som en selvfølge at spillerne holder koken gjennom avslutningen og kvitterer med seriegull. I så fall, gutter: Del det med den gjengen som har fulgt dere i tykt og tynt gjennom hele sesongen!

Sjøl om Taiga`n-medlemmene kan høres ut som en skikkelig rølpegjeng, er den langt fra det. Taiga`n er en seriøs supporterklubb med klare retningslinjer og rammer. På årsmøtet  i februar  ble det klubbet inn  vedtekter der det blant annet står: «Vi skal fremme fair play både på banen og tribunen. Ukvemsord som bygger på rase, seksuell legning, politisk eller religiøs tilhørighet og lignende tolereres ikke. Brudd på dette gir muntlig advarsel. Gjentatte brudd gir ekskludering fra Taiga`n».

Klar tale. Men til nå har ingen vært i nærheten av en advarsel.  Supporterne støtter laget sitt med rene midler. De trives i lag og byr på seg sjøl.  Men høy lyd og et voldsomt engasjement? Ja, som ingen andre! De elsker sitt Elverum, og gir alt – for laget som gir dem så utrolig mye glede og gode opplevelser! Og spillerne og alle vi andre elsker Taiga`n!

«Heia Ælveruuum!»

Arne Flygind