Elverum med to poeng – Elverum

Elverum med to poeng

Elverum dro til Arendal i visshet om at de aldri hadde vunnet borte mot ØIF Arendal. Den historien endret seg drastisk i onsdagens kamp.

Elverum hadde aldri slått ØIF Arendal i Arendal før gårsdagens kamp i sluttspillet. Når seieren først kom var det på en meget overbevisende måte. I forkant av kampen var det likevel noe usikkerhet med tanke på at Kjetil Aanestad ble sykmeldt kvelden i forveien grunnet skaden i albuen som han alltid har slitt med. I tillegg ble Leonel Ojala satt av i Oslo på tur nedover grunnet sykdom.

Bortelaget åpnet kampen med et meget solid forsvarsspill anført av landslagsspiller Magnus Gullerud. ØIF Arendals playmaker, David Svenningsen, ble gang på gang stoppet av et meget hardtkjempende Elverum. Når i tillegg Morten Nergaard stoppet de fleste andre forsøk fra vertene så kunne gjestene raskt dra fra og ledet på det meste med ti mål i første omgang. Til pause viste tavla 12-19.

Andre omgang starte som første omgang. Fremover på banen styrte Andreas Rönnberg opp et imponerende angrepsspill hvor han selv ofte var nest sist eller sist på ballen. Svenn Erik Medhus er normalt god mot Elverum, men ble i denne kampen bytet av tidlig i kampen. Hjemmelagets trener, Leif Gautestad, rullerte febrilsk på laget for å finne sin beste oppstilling, men Elverum bare fortsatte å mørne vertene og kunne til slutt juble for sin første seier borte mot ØIF Arendal og det hele 34-24.

I den andre kampen i gruppa spillte Drammen og Runar uavgjort, noe som betyr at Elverum troner alene på topp etter første kamp. Allerede fredag gjester Drammen Terningen Arena klokken 19.00.