Omstart for mer gull? – Elverum

Omstart for mer gull?

09.04.13

Det har vært tynt befolket på Elverums håndballtreninger etter påske. Ikke fordi gutta har sluntret unna, men åtte av spillerne har vært borte på diverse landslagsoppdrag den siste uka. Magnus Gullerud har storspilt i EM-kvalifisering mot Frankrike, der han har inntatt posisjonen som ny klippe i det norske midtforsvaret, Morten Nergaard og Erik Toft har vært med rekruttlandslaget til Polen, Andreas Rønnberg og Leonel Ojala har spilt EM-kvalifisering for Finland, Iso Sluijters for Nederland og Lazo Majnov for Makedonia, mens Mishels Liaba har deltatt på Norges ungdomslandslag i turnering i Tsjekkia. Litt av et lag, kan du si, disse gutta med forskjellige flagg på brystet – med junior Mishels som innbytter!

Men nå er spillerne tilbake i «indretjeneste» for klubblaget sitt. For nå dreier det seg om sluttspill sammen med de sju lagene som havnet bak Elverum på serietabellen. Og da er det tid for omstart og å mobilisere det som trengs for sluttspillseier, som i fjor. Det er en krevende øvelse etter seriegullet. For det er fort gjort å skru av bryteren når et så etterlengtet mål som seriegull blir nådd i siste kamp.

Men etter å ha overvært første treninga med alle på plass igjen etter landskampfraværene, var det ingen tegn som tydet på at noen bryter var skrudd av.  Det var i alle fall ikke mulig å oppdage mangel på motivasjon og full sluttspilltenning. Selv om de sugde på en søt karamell noen dager etter seriefinalen mot Haslum 20. mars, er Christian Berge og guttene han trener av profesjonell støpning. For Berge er tap et fy-ord, enten det gjelder oppvarmingsfotball på treninga eller europacup på bortebane. Og denne vinnerinnstillingen har smittet over på spillerne. Når det nå dreier seg om sluttspill på tampen av en lang og suksessrik sesong, så er det ikke snakk om slitne hoder og kropper. Her er det snakk om å bekrefte hvilket lag som er Norges beste denne sesongen.

ØIF/Arendal på bortebane står først på programmet, fredag kommer Drammen til Terningen Arena, før det er Runar på bortebane mandag. Så følger returoppgjørene, like tett på hverandre. – Vi er fortsatt sultne og fullt motiverte for å gjøre sesongen perfekt med sluttspillgull, sier spillerne sjøl. En kar som Magnus Gullerud er ekstra innstilt på å gjøre sitt for at Elverum topper sesongen med enda en triumf før han takker for seg og vender nesa sørover, mot danske Sønderjyske.

Vi tar ingen ting for gitt, men er sterke i trua på at det blir det en hyggelig sesongavslutning for laget vårt. Årsakene er flere: Spillerstallen er bred og bedre enn noen gang, det er kommet mye verdifull rutine inn i den godt trente og sammensveisede gjengen, enkeltspillere holder høyt nivå, laget har et nærmest uinntagelig fort i Terningen Arena, et entusiastisk publikum og en utrolig Taiga`n-gjeng i ryggen, og ikke minst: Europacup-kamper med til dels oppsiktsvekkende gode resultater har gitt laget et løft og en selvtillit som har kommet mer og mer til nytte utover i sesongen. Det skal mer til for å vippe Elverum av pinnen nå enn tidligere!

Og Elverum har lyst på enda en gullfest før sesongen 2013 er over! Lykke til, gutter!

Arne Flygind