Sportslig endring – Elverum

Sportslig endring

Det er vår og det er planlegging av neste års spillerstall for Elverum Håndball Herrer.

For sesongen 2013-2014 vil det bli mange utskiftninger i stallen til elitelaget. Pr i dag ligger det an til at 7 spillere skal ut av dagens tropp. Hvorfor gjør vi det?

Svaret er todelt: dels på grunn av kostnader og dels på grunn av at vi ønsker å satse mer på egne, lovende talenter.

Jeg ønsker å poengtere følgende; Elverum Håndball Herrer består i dag av 4 lag; Postenligaen, 2.divisjon, 4.divisjon og G18 (Spar og Regionsserie). Vi er ca 50 spillere, 6 trenere, og et stort frivillig apparat som jobber med og rundt disse lagene. Sesongen 2012-2013 har gitt meget gode sportslige resultater med følgende høydepunkter; Cupfinale, klubbens første seriegull i Postenligaen, 3.plass i 2.divisjon og 5.plass i G18 Sparserien. Det jobbes godt og klubben har både G18 og G16 lag i Norgestoppen, noe som lover godt for utviklingen av egne a-spillere i årene fremover.

Og når skal disse unge talentene få muligheten til å bli en del av a-laget, og trene og spille på det høyeste nivået i norsk herrehåndball?

Det finnes ikke et fasitsvar. Trenerne må vurdere dette kontinuerlig, individuelt for hver enkelt spiller.

Vi som klubb har uansett valgt å skape rom i neste års a-stall for flere av de unge talentene og har stor tro på at det er veien å gå. Om de kommer til å spille veldig mye kommende sesong gjenstår å se, men man må krabbe før man kan lære å gå. Vi ønsker å fortsatt være en lokalt forankret klubb med flere egne spillere, og helst spillere fra flere deler av både Hedmark og Oppland. Skal vi fortsette å være et topplag må vi uansett hente spillere utenfra i tillegg. Det sier seg sjøl.

Når profiler, og mangeårige bærebjelker, som for eksempel Lars Nordberg, nå ikke får fornyet kontrakt blir det reaksjoner, og det skulle bare mangle. Lars har vært en bærebjelke i lagets utvikling til å bli et stabilt topplag i Norge.  Nå er vi så heldig at vi har landslagsspillere i denne posisjonen på -92, -94 og -96 landslaget, spillere som kan bli ledende i denne posisjonen i Norge hvis de får muligheten.

Vi som klubb må gjøre det vi mener er mest riktig for å ha det beste laget og den beste utviklingen som overhodet mulig. Rent sportslig er vurderingene slik; er den aktuelle spilleren god nok for laget? Vil han bli bedre?  Det er på dette grunnlaget vi må vurdere om vi ønsker å signere/beholde spillere.

Som de fleste har fått med seg fikk Elverum Håndball et negativt årsresultat for 2012. Det er med andre ord viktigere enn noensinne at vi som er ansvarlige for styringa av klubben, og økonomien i klubben, bruker pengene der vi mener vi får mest igjen for dem. Både sportslig og administrativt.

Vi håper på forståelse for at vi gjør det vi kan for å bidra til at vi fortsetter å være Norges beste herrehåndballag, og fortsette den utviklingen vi har hatt de siste årene. Vi har forståelse for at ikke alle avgjørelser vil være like populære, men sånn vil det alltid være når man må ta beslutninger. Vi gjør alltid det vi mener er det beste for laget, og for klubben.

Håper vi sees i hallen. J Og husk å sikre deg sesongkort for neste sesong.

Håndballhilsen fra

Sigmund Høye

Sportslig leder

Foto: Østlendingen