När marginaler är emot – Elverum

När marginaler är emot

Efter att ha anlänt till Portugal igår och fått oss en natt med välbehövlig sömn så väntade idag hemmalaget Porto FC i semifinal av kvalgruppen till Champions League.

Det märktes redan vid frukost att det nu var något annat än de många träningsmatcher som vi annars är mitt upp mot seriestart. Mycket samlade lagkompisar som alla ville visa att hemmafavoriten från storklubben ska allt få slita för att nå gruppspelet i den finaste av europacuperna.

Matchstart 14:00 och en underbar stämning med 2000 fanatiska supporters som i 60 minuter sjunger fram sitt hemmalag.

Mot detta var vi idag 8 supporters, en skadad Kalle B på VIP-läktaren med FC Portos klubbpresident som ni närmaste granne men framförallt 14 hungriga bönder + fyra ledare som gjorde allt i sin makt för att få chansen att spela avgörande match imorgon mot Kras Volendam.

Killarna gör en allt igenom fantastisk match och i långa perioder är vi det lag som spelar klart bäst handboll. 13-13 i paus med mersmak.

Andra halvlek startar jämt och ställningen är efter 10 min ett ner för mina stolta kompisar på plan.

Här kommer den för oss sämsta perioden i matchen där Porto går fram till en 26-21 ledning. I denna period faller vi ifrån konceptet med lite för dåligt genomarbetade anfall och för ivriga bakåt.

Många lag hade med tio minuter kvar och underläge fem i en kokande bortagryta vikit ner sig, men idag ville vi annorlunda och krigar oss tillbaka för att med 3 minuter kvar vara ikapp till underläge 26-25.

När vi sedan i matchens slutminuter har Porto i brygga så kliver de annars väldigt bra domarna in i handlingarna med två horribla domslut mot oss.

Dessa tillsammans med vår dåliga tio minuters period i mitten på andra gör att vi imorgon tvingas spela om att komma in i tredje omgången av EHF-cupen istället för chans på Champions League.

Oerhört bitter såhär kort efteråt men oerhört stolt av det killarna har presterat nere i solen.

Med spel på denna nivå blir vi väldigt farliga i årets Postenliga och det var härligt att få uppleva den nivån vi idag visade.

Imorgon tar vi revansch och sedan finslipar vi formen in mot seriestarten där Fyllingen kommer på besök.