Härlig match – Elverum

Härlig match

När vi anlände till Arenan inne i Porto idag var det likt i går när vi mötte hemmalaget, en fantastisk stämning. Fans som sjunger i 60 minuter och bär fram sitt lag.

Lite frustrerande var det att sitta på läktaren och se Porto gå vidare till Champions Leagues gruppspel när vi som ni alla vet var så nära att slå ut dem i gårdagens match.

Mot trögfotade stora rumäner tror jag vi hade löpt sönder Constanta om vi hade fått möta dem idag.

Nu väntade istället holländska mästarna Kras Volendam i match om att ta sig till tredje omgången i EHF-cupen (en omgång före det gruppspel som vi var med i under förra säsongen). Matchen inleddes med ett trögstartat Elverum där vi för lätt släppte till lägen för de orangeklädda holländarna. Vid underläge 9-6 tar Christian time out, vad som sades där vet jag av naturliga själ inte men resten av halvleken vinns med 12-4.

I andra halvleken rivstartar vi och går ifrån till som mest 10 måls ledning, och därifrån kontrollerar vi sedan in matchen till en 32-24 seger. Toppar i dagens Elverum är Kjetil Aanestad som visar upp ett varierat kantskytte och vår nya lagkapten Leo Ojala som tillsammans med Aleksander Børresen håller styr på ett kompakt försvar.

Tillbaka på hotellet ska vi nu njuta av att vi är vidare till tredje omgången av EHF-cupen och sedan börjar resan tillbaka till Norge vid 05:30 imorgon bitti.

Nu närmar det sig seriestart och där ska vi vara uppe ytterligare en eller två nivåer, men före det väntar Bravo borta i Norska cupen och sedan hemmaturneringen kommande helg mot Nøtterøy och Kolstad med flera gamla elverumsinger med de största stjärnorna i Steffen och Lars, välkomna ”hem” gutter.

Stort tack till alla er som följt oss i helgen.

#4 Kalle Björkman

Foto: Anders Møllersen, Østlendingen