Fyrverkeri av en forestilling – Elverum

Fyrverkeri av en forestilling

Viljen, gutsen og gleden er definitivt tilbake og søndag måtte Stord unngjelde for et stadig bedre hjemmelag.

Stord-trener Vidar Gjesdal sa dette til stordhk.no før kampen:

– «Vi reiser til Elverum med ett mål for øyet, vi vil ha med oss poeng hjem til Stord. Det kommer ikke til å handle om å være fornøyd med å gjøre en god kamp. Spillerne vet at vi med en maks prestasjon kan lage en skrell også i Terningen Arena. Forøvrig skal det bli utrolig moro å gjeste det som er en av de flotteste arenaene i norsk håndball, med ett fantastisk publikum i ryggen. Det Elverum har fått til viser at det går an på mindre plasser å levere ett godt produkt, og det er selvsagt vår drøm å få til noe lignende hos oss.”

Tøft skulle Stord få det, men var fullt på høyde i den første omgangen. Det var knyttet stor forventning til Stords nysignering Henrik Knudsen som Christian Berge har omtalt som Postenligaens beste spiller. Likevel var det unggutten Inge Aas Eriksen som skapte mest hodebry for vertene i starten av kampen og han endte til slutt på ni scoringer. En god Aleksander Børresen hos hjemmalget hadde sammen med resten av forsvaret god kontroll på Knudsen, i tillegg kunne Børresen varte opp med flere gode aksjoner i angrepsspillet. Til pause ledet Elverum 17-15.

De første 15 minuttene av andre omgang klarte hjemmelaget å drepe kampen med solid spill bakover og tidvis fint angrepsspill. Elverum gikk opp i 30-22 og hadde da i realiteten avgjort kampen foran et entusiastisk hjemmepublikum som også ser ut til å begynne å finne formen. Morten Nergaard ble kåret til banens beste i 37-31 seieren, men kunne like godt delt den med hele resten av laget som leverte en god kamp. Stord hadde tre seiere på rad, men måtte til slutt se seg slått på en vanskelig bortebane.

Les mer om kampen og se video på Østlendingen.

Foto: Østlendingen