Rystet franskmennene – Elverum

Rystet franskmennene

Elverum hadde sju mål å ta igjen etter kampen i Frankrike og det skulle vise seg å bli en for tøff oppgave. Prestasjonen var likevel god.

Elverum skulle yppe seg mot verdensstjernene til HBC Nantes i håp om å kunne ta igjen de sju målene de lå bak etter det første oppgjøret i Frankrike. Oppgaven var vanskelig på forhånd, men hjemmelaget ga franskmennene en tøff kamp hjemme i Terningen Arena. Det åpnet trått for vertene som etter 15 minutter lå under 9-5, da trodde mange at Entrerrios, Maqueda og co skulle gjøre det enkelt i jakten på avansement. Elverum klarte å svare og til pause var de bare målet bak på stillingen 13-12 til HBC Nantes.

Se videointervju med Gunnar Steinn Jonsson (HBC Nantes) og Aleksander Børresen på EHH-TV.

I andre omgang var det hjemmelaget sin tur til å dominere, som etter 15 minutter i andre omgang ledet oppgjøret med tre mål på stillingen 20-17. Presidenten til HBC Nantes begynte å bite negler på tribunen, men laget hans svarte ikke lenge etterpå og det var jevnt helt inn i Terningen Arena. Ved kampslutt viste resultattavla 23-24 og seier til de franske gjestene.

Til tross for tap så var det en god prestasjon av Elverums helter. Å hamle opp med hele tre verdensmestere og resten av HBC Nantes stjernegalleri er ikke hverdagskost, selv om det hadde smakt enda bedre med seier i returoppgjøret.