Får Lindboe EM-plass? – Elverum

Får Lindboe EM-plass?

André Lindboe er en del av den 18 mann store bruttotroppen til EM i Danmark i januar. Får han plass i EM?

André Lindboe har imponert for Elverum denne sesongen, noe han har tatt med seg inn på landslaget i de kampene han har spillt med flagget på brystet. Nå er han belønnet med plass i den 18 mann store bruttotroppen til EM i Danmark i januar. Denne troppen skal spille Golden League i Paris, Frankrike den første helgen i januar og det er etter denne turneringen den endelige stallen på 16 spillere blir plukket ut.

Robert Hedin har valgt å ta med tre målvakter og tre linjespillere til denne turneringen. Spørsmålet er om han kommer til å ta med alle disse også i EM. Hvis så er tilfelle så er han nødt til å fjerne en bakspiller og en kantspiller, i så fall er det André Lindboe og en bakspiller som ryker ut før EM. Lindboe konkurerer som kjent med Håvard Tvedten som er selvskreven på landslaget gjennom gode prestasjoner med sitt klubblag Aalborg i hjemlig serie og Champions League.

Det er likevel tvilsomt at Hedin velger å ta med både tre målvakter og tre linjespillere, men kutter han bare en av de to så må det fremdeles fjernes enten en venstre kantspiller eller bakspiller før mesterskapet i Danmark. Norge har valgt å dra med kun én høyre kant og da er spørsmålet om han ofrer også Lindboe til fordel for de som gjør den største jobben spesielt defensivt. André Lindboe har likevel en klar fordel i at han kan bekle flere roller både offensivt og defensivt og kan fort være en joker for Norge i viktige situasjoner, noe han har vært for Elverum flere ganger.

– André Lindboe får plass i EM fordi han har fortjent den. Han er trygg i avslutningene, god i kontringsfasen og har det lille ekstra som ingen andre på det norske landslaget kan vise til, sier Christian Berge.

Foto: Østlendingen