Knuste serielederen – Elverum

Knuste serielederen

Elverum feide Haslum av banen i toppoppgjøret lørdag og sikret seg en viktig seier i gullkampen. Se hva norsk media skriver om kampen.

Det var knyttet spenning til hvordan styrkeforholdet mellom norsk herrehåndballs to store klubber var denne sesongen. Lørdag ettermiddag møttes de til det første av sesongens to oppgjør mot hverandre. Det er kun noen få måneder siden lagene møttes sist i Terningen Arena. Det var seriefinalen forrige sesong, en kamp Elverum trakk det lengste strået og dermed også seriemesterskapet.

Hjemmelaget startet forrykende lørdag kveld og ledet hele 10-3 etter snaue 20 minutter. Morten Nergaard stengte målet og Haslums stjernespiller Erlend Mamelund fikk ikke til noe mot målvakten som har takket nei til spill for det norske landslaget. Denne ledelsen holdt nesten helt inn til pause og lagene gikk i garderoben med 15-9 til Elverum, etter en amper første omgang.

Vertene fortsatte å dra fra i andre omgang og hadde på det meste en ti måls ledelse på stillingen 26-16. Erlend Mamelund måtte vente hele 45 minutter på sin første og eneste scoring denne kampen, til applaus fra fra de 1872 tilskuerne i Terningen Arena. Nå venter FyllingenBergen på onsdag for Elverum. En seier der ville gjort skjebneuken perfekt for laget fra Hedmark.