På tabelltopp – Elverum

På tabelltopp

Elverum leder nå Postenligaen etter seier mot Nøtterøy. Samtidig tapte Haslum mot Bækkelaget.

Det var knyttet spenning til om Elverum kunne vise til det nivået som de spilte på i de siste kampene før jul, når de søndag møtte Nøtterøy i Tønsberg etter en drøy måned EM-pause. Hedmarkingene har ofte slitt ved starten på sesong og etter pausen og Nøtterøy borte var i så måte ingen enkel oppgave. De to siste årene har det vært jevnt mellom disse to lagene i Nøtterøyhallen i Tønsberg.

Det var hjemmelaget som åpnet best på hjemmebane og opparbeidet seg tidlig et par måls ledelse på Elverum. Åpningen bar preg av høyt tempo fra begge lag og i så måte også en god del tekniske feil og dårlig skuddvalg, ikke overraskende etter en lang ferie. Elverum svarte på vertene sin åpning og fire kontringer på rad fra André Lindboe førte den regjerende seriemesteren foran 12-10. De hvite og svarte gikk til pause med ledelse 16-12.

Det var forventet at Elverum skulle fortsette å dra fra Postenligaens bunnlag i andre omgang, men hjemmelaget ville ikke gi seg uten kamp. Til tider var temperaturen høy ute på banen og ingen av lagene var spesielt fornøyd med innsatsen til de to med fløyte. Nøtterøy kom opp i 24-24 med kun tre minutter igjen på klokka. Morten Nergaard viste seg likevel fra sin beste side i sluttminuttene og var sterkt delaktig i at Elverum til slutt unne juble for seier 26-25.