Drama i sluttspurten – Elverum

Drama i sluttspurten

Det bygger seg opp til en ny seriefinale mellom Elverum og Haslum for tredje året på rad. Den regjerende seriemesteren er i førersetet.

Først kan vi ta for oss utfordrerne som denne sesongen er Bækkelaget, FyllingenBergen og Bodø. Førstnevnte har 25 poeng og er tre poeng foran FyllingenBergen og Bodø, som begge står med 22 poeng. Dermed kan vi avskrive de Bodø og Fyllingen, da de har ti poeng opp til Elverum og Haslum i teten. Bækkelaget står med 25 poeng, men også de har ganske mange poeng opp til de to lagene helt i tet. Helle sju for å være nøyaktig. Med kun tre kamper igjen og seks poeng å spille for er også de ute av kampen om et edlere metall enn den bronsen de tok med seg i fjor.

Da står vi igjen med norsk herrehåndballs to største rivaler; Elverum og Haslum. Haslum har spillt 20 kamper, mens Elverum har spillt 19 kamper. Begge lag ligger på 32 poeng. Haslum har tapt fire kamper og Elverum har tapt tre kamper. Elverum vant det første oppgjøret med fire mål i Terningen Arena og lagene møtes i siste serierunde onsdag 26.mars klokken 19.00 i Nadderudhallen.

Onsdag kveld tapte Haslum hjemme mot Bodø. Det gjør at Bærums-klubben har kniven på strupen før de møter Nøtterøy på bortebane neste onsdag. Et Nøtterøy som kjemper for å beholde plassen i Postenligaen. Elverum kan tape begge sine gjenværende kamper og er likevel sikret seriefinale mot Haslum i siste serierunde. Elverum har igjen Drammen på søndag og Runar neste onsdag, begge på hjemmebane, før siste kamp mot Haslum.

Vi lager en punktvis oversikt over hva som skjer ved ulike scenarioer i serieinnspurten:

  • Haslum vinner og Elverum vinner: Lagene møtes i Nadderudhallen og Haslum må vinne med 5(4) mål for å vinne Postenligaen.
  • Haslum vinner og Elverum taper en av sine to kamper: Lagene møtes i Nadderudhallen og Elverum tar gullet med seier eller uavgjort. Haslum tar gullet om de vinner.
  • Haslum vinner og Elverum taper begge kamper: Lagene møtes i Nadderudhallen og Elverum tar gullet med seier, mens Haslum tar gull med seier eller uavgjort.
  • Haslum taper og Elverum taper en av sine to kamper: Lagene møtes i Nadderudhallen og Haslum må vinne med 5(4) mål for å vinne Postenligaen.
  • Haslum taper og Elverum vinner begge sine kamper: Elverum er seriemester før den siste kampen mot Haslum i Nadderudhallen.

Det finnes selvfølgelig også muligheter for uavgjorte resultater, men det får vi eventuelt komme nærmere tilbake til om det skulle skje.

Det er hvertfall ingen tvil om at støtten fra publikum blir om mulig enda viktigere i de to neste kampene mot Drammen og Runar i Terningen Arena. Billetter kan du kjøpe på: http://www.billettluka.no/elverum-handball eller kommunehuset, servicekontoret og biblioteket. Du kan også melde deg på buss til Haslum-kampen her: http://taigan.no/index.php?option=com_k2&view=item&id=249:busstur-til-møte-mot-haslum&Itemid=7