Møter et lag i vinden – Elverum

Møter et lag i vinden

ØIF Arendal er i vinden om dagen etter søndagens kamp mot Bækkelaget og desverre blir denne saken også hengende over på onsdag.

Det var kun et par minutter før slutt i kampen at Bækkelagets Fredrik Lundgreen går i bakken etter en duell med ØIF Arendals Kenny Ekman. Det finnes bilder av situasjonen, men det er opp til riktige personer i Norges Håndballforbund å bedømme dette og ikke noe webredaktør skal bevege seg inn på. Likevel er det skremmende at det ikke finnes en bedre/mer effektiv måte å løse slike situasjoner på i det de oppstår.

Det er ingen tvil om at dette blir en unødvendig belastning for alle involverte parter når regelverket tillater lang behandlingstid. Aller verst er det kanskje for ØIF Arendal og Kenny Ekman som i verste fall kan hende at får spille de par neste kampene, mens han KANSKJE blir utestengt i eventuelle semifinaler. Jeg har forståelse for om «bevisene» ikke blir funnet gode nok og at mer info må innhentes, men at det skal vente til etter påske er for meg rart. Skal det legges kamper til påskeuken, så må det også apparatet rundt fungere optimalt til tross for ferieavvikling. Webredaktørs mening er at regelverket for behandling av slike saker strammes inn for alles beste, uavhengig om Ekman er skyldig eller ikke.

Elverum har uansett skaffet seg et godt utgangspunkt før onsdagens oppgjør borte mot sørlendingene. Med to seiere av to mulige har de skaffet seg et to poengs forsprang på de øvrige lagene. Lagene møttes sist i Sør Amfi for ikke lenge siden, da var det Elverum som trakk det lengste strået. Den gang var Morten Nergaard hjemme grunnet ventende fødsel og da gjorde Vegard Bakken Øien en god jobb mellom stengene. Nå er Nergaard tilbake, lysten på å stoppe Ekman og resten av ØIF Arendal.

Fredrik Ruud

Foto: Østlendingen