Klare for finale – Elverum

Klare for finale

Elverum kan juble for plass i finalen i sluttspillet for tredje år på rad etter å ha nedkjempet FyllingenBergen i en dramatisk kamp i Terningen Arena.

Elverum var i førersetet fra det første oppgjøret som de vant 33-31 i Framohallen i Bergen og ingen trodde at FyllingenBergen, som aldri har vunnet i Terningen Arena, skulle ta skalpen til Hedmarkingene heller denne gangen. Bergenserne gikk dog respektløst til verks og var i føringen gjennom hele første omgang. Elverum slet spesielt med å få tak på Eivind Tangen som dunket inn baller og da særlig i deres ankomst. Samtidig vartet hjemmelaget opp med for enkle skudd mot en god Fyllingen-målvakt. Det siste som skjedde i omgangen var at Morten Nergaard reddet straffekastet fra Erik Bjørnsen, et viktig psykisk øyeblikk, men bortelaget kunne likevel ta en hvil med ledelse 14-12.

Iso Suijters slenger avgårde en løs underarm som går forbi Fyllingens målvakt og i mål, et skudd keeper skal ha. Dette er det første som skjer i andre omgang og nok en viktig psykisk aksjon som senker skuldrene til et Elverum som sliter med å finne rytmen i det etablerte angrepsspillet. Lagene følger hverandre tett gjennom hele andre omgang, men FyllingenBergen er på det meste oppe i 23-20, en ledelse som ville gitt dem en plass i semifinalen. Et elektrisk hjemmepublikum kan se Elverum lede 28-26 med drøyt fem minutter igjen, da Eivind Tangen prater på seg et direkte rødt kort. Da ser det ut som vertene tar seieren på forskudd, for de tre neste målene går til FyllingenBergen og plutselig er de foran 29-28 og mangler bare et mål for å sikre ekstraomganger. Rutinen til Elverum spiller likevel inn på slutten og Nacor Medina Perez for æren av å sette det siste målet, hallen eksploderer og seier 32-31 til Elverum.