Reisebrev fra Romania – Elverum

Reisebrev fra Romania

Jostein Borkhus summerer resisen til, og oppholdet i, Romania så langt. Det endte med tap mot Constanta, men håpet om avansement er absolutt tilstede.

Grytidlig fredag morgen gikk bussen til Gardermoen og første etappe i retning Constanta, Romania. Vi mellomlandet i Wien før flyet gikk videre til Bucuresti. Der ble vi møtt av en representant for HCM Constanta som loste oss raskt til bussen. Deretter ventet en drøyt 3 timer lang busstur østover til Constanta, der vi kom frem ca kl. 16:30 lokal tid.

Etter innsjekking på rom ble vi servert et raskt måltid, før vi på ny entret bussen som tok oss til hallen og en viktig kveldstrening. Det var godt for gutta å få løst opp i slitne og stive kropper etter en lang dag på reisefot. Vi fikk det første inntrykket av hallen vi skulle spille i dagen etter, og det var et positivt inntrykk! Alt er annerledes her i Romania, og det er ikke like «fresht» som hjemme men det duger for oss. Etter treningen bar det tilbake til hotellet for en rask dusj og deretter middag. Gutta gikk tidlig til sengs, trøtte etter den ekstra lange dagen, og for å være godt forberedt til kampstart lørdag kl. 12:00!

Lørdag morgen spiste vi frokost kl. 08:00. Deretter pakket vi utstyret og gjorde oss klare for kamp! Det ble tid til en liten gåtur før vi entret bussen og reiste til hallen og den viktige kampen.

I minuttene før kampstart ble hallen raskt fyllt med entusiastiske Constanta-tilhengere og det ble tydelig hvilket trykk det er å spille på bortebane i Europa. Men vi kom godt i gang og lagene fulgte hverandre utover i omgangen. Elverum er sågar foran og klarer å rykke fra med to mål til pause. Ledelse 12-14 er ganske så utrolig, mot det laget som stod blant de 4 siste i fjorårets EHF-cup. Etter pausen blir de to målene hentet raskt inn igjen og Constanta gikk i føringen. En 2-minutter på oss gjør at gjestene drar i fra. Mot slutten av kampen klarer vi å lande 24-20, og Constanta får i tillegg utvisning. Her skulle vi tatt bedre vare på sjansen. Ved full tid står det 26-21 på tavla, men Constanta setter det siste frikastet, sluttresultat 27-21!

Det kunne vært bedre, men også værre! Vi fikk for alvor merke hvordan dommerne dømmer i Europa! Skuffelsen var der rett etter kampen, men i ettertid ser vi at sjansen til å vinne sammenlagt faktisk er til stede. Det gjør det litt greiere å ta fatt på søndagens hjemtur! Da har EHH fått ytterligere en viktig erfaring i E-cup, og Romania var et interessant land å besøke!