Dette er Constanta – Elverum

Dette er Constanta

Elverum møter det rumenske mesterlaget HCM Constanta til returoppgjør i 3.runde i EHF-cupen på lørdag. Her får du litt info om rumenerne.

Sist sesong var Constanta i EHF-cupens Final 4 hvor de til slutt havnet på fjerdeplass. Det var etter at de var i samme gruppe som Elverum i kvalifiseringen til Champions League. Elverum tapte først mot Porto, før Contanta tapte mot Porto i den gruppa sin finale. Denne sesongen var Haslum i gruppe med Constanta, men heller ikke denne gangen møtte Constanta norsk motstand i kvalifiseringen. Før den første kampen mot Elverum mistet de to sentrale spillere i Angelovski og Adzic. Angivelig på grunn av at de ikke hadde fått lønn på fem måneder, men det er likevel et slagkraftig mannskap som står på motsatt banehalvdel på lørdag. Under finner du litt om sentrale spillere.

Dalibor Cutura er midtback og har vært fast innventar på det serbiske landslaget. Han har vært to sesonger i Constanta, men før det hadde han også to sesonger i den spanske toppklubben Ademar Leon. Han står bokført med over 70 mål i den gjeveste europacupen; Champions League.

Javier Humet er en høyreist, spansk høre bakspiller. Han var toppscorer i den første kampen mellom Constanta og Elverum med sju mål, blant annet et vakkert mål på direkte frikast når tiden var ute. Dette er hans andre sesong i Constanta, men har tidligere vært i de spanske toppklubbene San Antonio og Aragon.

Mladen Rakcevic er Constantas største stjerne. Han har en lang fartstid i internasjonal håndball og vært fast på linja på Montenegros landslag. Han har notert seg for over 100 mål i Champions League for de to storklubbene Vardar Skopje og Metalurg. Han er ikke spesielt høy, men kan likevel sies å være omtrent like bred som han er høy. Dette er hans første sesong i Constanta.

Laurentiu Mihai Toma er en ekte klubblegende i den rumenske toppklubben HCM Constanta. 33-åringen har 15 sesonger bak seg på høyrekanten for førstelaget til Constanta. I løpet av disse årene har han notert seg for nesten 300 mål i Champions League for sin barndomsklubb.

Kampstart i Terningen Arena er lørdag klokken 16.00! Etter at Constanta vant hjemmekampen 27-21 er Elverum nødt til å vinne med 6 eller 7 mål på lørdag (da bortemål har betydning). I Europa er det enorm forskjell på hjemmebane og bortebane, derfor trenger hjemmelaget publikums støtte. Billetter kjøper du Terningen Arena fra 14.00, samtidig åpner vorspielet til kampen.