Apelgren om kampen søndag – Elverum

Apelgren om kampen søndag

Michael Apelgren har sittet i Elverums sjefsstol snart et halvt år. Vi har stillt han noen spørsmål om tiden så langt og forventninger før Arendal.

På søndag venter Arendal i toppkamp hjemme, hvordan ser du på kampen?

Blir en spännande match mot ett väldigt bra lag. Tycker att vi är två jämna lag och det är små saker som kommer att avgöra vilka som får poängen. Det är så klart en extra krydda att vi inte lyckats vinna mot dem än i år. Men nu spelar vi på våran hammaplan och det hoppas jag ska fälla avgörandet den här gången.

Arendal har startet sesongen veldig godt, hvilke styrker har laget fra Sørlandet?

Utan tvekan bredden i truppen samt ett väldigt bra målvakts och försvarsspel. Svårigheten när man möter dem är att det inte går att koncentrera sig enbart på några få spelare. De är inte så beroende av att några få stjärnor prickar dagen utan är egentligen ett komplett lag utan större svagheter. De har också en väldigt duktig tränare i Marinko Kurtovic som jag har stor respekt för.

Vi startet også sesongen godt men har hatt en litt nedadgående trend i November, kommentarer til det?

Det har väl visat sig vad viktigt det är att aldrig tappa fokus i idrott. Som jag ser det så hände något med oss efter den onödiga förlusten mot Lilleström. Känslan är väl att det efter det kom in lite tvivel i gruppen som vi inte haft tidigare på säsongen. Det är så små saker som gör att man kan tappa lite självförtroende, så därför är det viktigt för oss att vi lär oss av detta så att vi fortsätter vår utveckling och är som allra bäst som lag när slutspelet börjar i vår.

Etter fire måneder som trener for Elverum Håndball, hvilke inntrykk sitter du igjen med så langt?

Att jag har ett väldigt utmanande men kul jobb. Känner mig priviligerad att få detta ansvar i en stad där det är så många som brinner för det vi gör. Jag lär mig något varje dag och har insett att saker och ting aldrig blir som man tror innan med det här jobbet.

 

Du er ny i norsk håndball, hvilke tanker om ligaen og håndballen som spilles i Norge har du så langt?

Jag är positivt överaskad över hur bra ligan är. Tidigare när vi svenska lag mötte de norska på försäsongen så kändes som att det var en tydlig klassskillnad. Min känsla är att det inte är så i dag. Det som möjligtvis är en besvikelse är att det är några lag som har alldeles för dåliga publiksiffror.

Negativ trend eller ikke, vi er fortsatt ubeseiret på hjemmebane i Grundigligaen, hva vil du si til vårt trofaste publikum før søndagens toppkamp?

Att vi är så oerhört tacksamma för det stödet vi får. Det ni skapar i Terningen för oss är något vi i Elverum ska vara stolta över. När vi åkte ut i NM borta mot Arendal kanske det var deras 2500 som fick dom att få extra energi och tippa över matchen till deras fördel. Nu hoppas och tror vi på revansch inte bara på planen på Söndag.