Intervju med Jonas Burud – Elverum

Intervju med Jonas Burud

Elverum håndball er glade for å medele at unge, lovende Jonas Burud har signert kontrakt  frem til mai 2017. Jonas er en ung, fremadstormende høyre bak/kantspiller som kommer fra trønderklubben Skogn. Burud har tidligere spilt for Kolbotn, og har fått med seg to NM-finaler for juniorer. I fjor spilte han for Follo som gikk på et tap i semifinalen mot Håkon Ekren og resten av guttene til Elverum. Jonas er fortsatt bitter på at Håkon m/flere spilte dem ut av hallen denne kvelden. To år tidligere spilte han med blant annet landslagets Christian O`sullivan når han tok sitt første NM-gull for juniorer. I denne kampen representerte han Bækkelaget. Jonas er en ydmyk og lærevillig unggutt som har tatt store steg på håndballbanen denne høsten. Han har spilt seg inn på ett av norges beste lag, og dette har blitt belønnet med plass på rekruttlandslaget til Christian Berge. Det var for øvrig nevnte Berge som «fant» Jonas i fjor vinter. I kamp med en del andre klubber valgte Jonas den gang å signere en ettårskontrakt med EHH. Elverum Håndball er meget fornøyd med innsatsen til unge Burud, og vi synes han har taklet overgangen fra Skogn til Elverum på en meget god måte. Dette har resultert at han var en de første klubben ville signere ny kontrakt med. Han har i hele år imponert publikum i terningen med stor fart og nese for mål fra høyrekanten. På sikt håper og tror vi at Jonas kan kjempe seg til spilletid på høyreback.

 

Ett kort intervju med Jonas:

Hvorfor har du valgt å signere ny kontrakt med EHH?

Jeg har hatt et veldig godt halvår i en by, klubb og treningskultur jeg trives veldig godt i. Jeg føler at jeg selv har hadde en veldig fin utvikling i klubben og jeg ønsker å utvikle meg enda mer sammen med laget.

 

Hvordan har du taklet overgangen fra 2.divisjon spill med Skogn til eliteseriespill med Elverum?

Det var et stort steg opp, men også et steg jeg følte meg klar for å ta. Jeg syns overgangen har gått bra, veldig morsomt og lærerikt å bli utfordret så mye hver eneste dag.

 

Hvordan vil du oppsummere første del av sesongen. Oppturer og nedturer.

Oppsummert er jeg veldig fornøyd med å ha fått spille såpass mye og fått prøve meg i europacup-kamper. Selvfølgelig var det veldig kjipt å ikke kvalifisere seg til gruppespillet. Skulle også veldig gjerne ha fått med meg cupfinalen!

 

Hva er ambisjonene til EHH for resten av sesongen?

Det er fortsatt å ta gull i både serien og sluttspillet. Dette blir selvfølgelig ekstremt tøft, for det er mange gode lag vi kjemper mot. Vi må spille på vårt beste og klare å bikke marginene til vår fordel.

 

Hva er dine ambisjoner som håndballspiller?

Å spille i Tyskland hadde vært utrolig kult. Ellers har jeg lyst til å finne ut hvor god jeg kan bli!

 

Hvilke spillere/trenere har hatt eller har stor betydning for deg?

Trenerne og lagkameratene mine i Elverum som jeg har lært veldig mye av i løpet av dette halvåret. Trenerne mine gjennom aldersbestemt i Kolbotn, Igor og Bjørn.

 

Hva er det beste med å bo i en by som Elverum?

Interessen rundt håndballen, og støtten vi får fra Taigaen og resten av byen. Den er fantastisk!

 

Takk for intervjuet og lykke til med resten av sesongen Jonas.

 

Vi i EHH ser frem til å glede supporterne våres med mange gode nyheter i ukene som kommer. Følg med på hjemmesiden www.ehh.no for de nyeste oppdateringene