Gutta er tilbake fra «ferie» – Elverum

Gutta er tilbake fra «ferie»

Elverum håndball startet i dag sine treninger i Terningen Arena. Det var en fokusert gjeng, som hadde en relativ rolig trening med ball. Flere av spillerne var veldig tente for å vise seg frem for trenerne Apelgren og Ruud. Vegard Bakken Øien var den beste på dagens trening med mange gode redninger. Unggutten viste med sitt gode spill at han vil inn i troppen igjen. Andrè Lindboe var også en av de som imponerte undertegnede. Flere av spillerne manglet i dag. Nikolai Mehl har for alvor blitt kjent med «Nina», han sitter værfast i Danmark for øyeblikket. Som kjent er Luka Mitrovic tatt ut til å spille turneringen i Elverum og Lillehammer for landet sitt. Serbia spiller mot Norge her i TA på søndag klokka 18.00. Keeper Jørgen Bakke fikk innvilget ett par ekstra dager på andre siden av dammen. Landslagets Erik Thorsteinsen Toft er fortsatt skadet, og deltok derfor ikke på dagens trening. Han testet kneet og han ser lyst på fortsettelsen. Han er selv usikker på når han er tilbake, men vi håper han rekker kampen mot Drammen. Morten Nergaard har operert øynene sine og er derfor ikke klar før tidligst neste uke. Det kan bli meget spennende å følge med på Morten nå som han endelig ser ballen. Finske Henri Auer er på vei tilbake igjen fra skade og han håper på å være klar for spill i løpet av januar.

 

Landslagspausen i januar er meget viktig for EHH. I dag ligger Elverum på 4.plass på tabellen. Norgesmester Arendal leder serien med 24 poeng. Bak Arendal ligger Haslum og Bodø med 22poeng. Elverum ligger ikke veldig langt etter med sine 21 poeng. Det er derfor viktig at det blir gjennomført treninger med god kvalitet i ukene som kommer. Det er nå grunnlaget for resten av sesongen legges. Serien er viktig med tanke på hjemmekamper og motstandere i sluttspillet. Vinner vi serien vil vi ha hjemmebanefordel i sluttspillet mot alle lag. Ender vi som nummer to vil vi ha hjemmebanefordel mot alle lag, unntatt det laget som vinner serien. Derfor er det veldig viktig å komme så høyt på tabellen som mulig. Etter en høst med varierende prestasjoner så er både trenerteam og spillere fokusert på å heve prestasjonene på banen. Laget kommer til å trene knallhardt i ukene som kommer, og på slutten av oppkjøringen kommer det til å være mer fokus på samspill.

Vegard B. Øien var fornøyd med dagens trening der han presterte godt. Han har som personlig mål om å spille seg inn igjen i troppen. Han håper at denne måneden med god trening og mange kamper i 2.divisjon skal være med å bidra til dette.

 

Intervju med Michael Apelgren:

 

Hvordan var dagens trening?

Rolig trening der spillerne fikk kjenne på ballen. Vi manglet en del spillere i dag så hovedfokuset var å få i gang alle og unngå skader. Jeg synes det var kult å se alle guttene igjen og ser frem til resten av sesongen.

 

Hvordan vil du oppsummere første del av sesongen?

Vi er revansjesugende fordi vi synes vi burde ha noen flere poeng, og det var surt å ryke ut av cupen i semifinalen. Det er små marginer som gjør at det ikke har blitt suksess, og det er det vi lever for. Vi setter høye mål for oss selv og vi ser frem til å vise oss fra en bedre side i 2015.

Hva er målsetningen for resten av sesongen?

Målet er selvsagt å vinne gull. Det blir tøft, men vi i Elverum skal alltid ha ambisjoner om å vinne i alle kamper vi spiller.

 

Hvilken fase av spillet er det størst forbedringspotensialet, og hvordan skal dere løse dette?

Jeg synes vi har slitt i kontringspillet. Vi trener mye for å få det til å løsne i kamp, og jeg tror det kun er ett tidsspørsmål før vi blir skikkelig gode i denne fasen av spillet.

 

 

I januar skal EHH skal spille en del treningskamper før Drammen og Nacor Medina besøker Terningen Arena den 8.februar.

Første kamp er allerede førstkommende fredag, da skal gutta opp mot Norge her i TA. Kampen mot Christian Berges lag spilles klokken 20.00.

https://www.facebook.com/events/774800515942423/?ref_newsfeed_story_type=regular

 

Torsdag 22.01.15 skal Elverum arrangere cup på hjemmebane. Lagene som kommer er cupfinalist Bodø, svenske Hammarby og Nøtterøy. Turneringen starter på Flisa med kronekamp for Flisa AIL. Etter dette fortsetter kampene i Terningen Arena både fredag og lørdag.

Se følgende link for mer info om kampene på Flisa: https://www.facebook.com/events/397981407046705/?ref_dashboard_filter=upcoming

Her kan lese om hele turneringen: https://www.facebook.com/events/1560117974235632/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

 

Vi håper å se deg i hallen i ukene som kommer!