Ga alt, men det var ikke nok mot et sterkt Norge for Elverumsgutta! – Elverum

Ga alt, men det var ikke nok mot et sterkt Norge for Elverumsgutta!

Elverum møtte i kveld Norge i Januar Cup, hjemme i Terningen Arena. Det ble alt annet enn en kjedelig kamp tross 15 måls tap for Elverumsgutta!

Gutta fra grøfta gikk steinhardt ut, og etter 5 minutter sto det fortsatt 0-0 på kampuret. Det lyste i øya på gutta, dette skulle ikke bli en helt vanlig treningskamp! Med hjertet utenpå drakta leverer vi varene gang på gang mot det som skal være de beste norske spillerne!

For på papiret skulle ikke Elverum ha noen sjanse i utgangspunktet! Med Toft, Mitrovic, Ekren, Nergaard på tribuna, skulle det bli vanskelig å møte et toppa lag med Christian Berge i spissen. Norge burde rett og slett vunnet med 25 mål om vi skulle satt papirene opp mot hverandre.

Dypt i det fjerne lå dog et ørlite håp om at vi i hvert fall skulle gi Norge kamp til døra, og optimismen lå nærmest tjukt på veggene i Terningen Arena. Elverumsgutta skuffet ikke! For selv med 7 mål bak, 18-11 til pause, så må vi virkelig si at Elverum ga det de hadde.

Kampen ender til slutt 32-17. Elverum henger med helt til det er spilt drøye 45 minutter, da drar Norge på og slitne kjempende Elverumsgutter må melde pass i en eller strålende oppvisning.

Torbjørn Fredriksen Eide som også fikk bestemansprisen for Elverum, leverte utfra intet i det han entret banen i Erik Tofts fravær. For unggutten som så vidt har vært på banen i en eliteseriekamp putter 5 mål mot Norge i første omgang, og han nyter det minst like mye som publikum!

«Jeg må jo ta sjansen når jeg får den», humrer Eide etter kampslutt. «jeg føler at skuddene sitter, går tom litt for krefter mot slutten, men det har vært en ganske hard treningsuke, så jeg er ikke overrasket egentlig. Det er artig å få prøve seg fra start. Det er jo en del som er borte, og da føler jeg at jeg må gå inn å ta de sjansene jeg får», sier Eide til Elverumsradioen etter kampen, og det gjorde han virkelig. For i et lite øyeblikk nærmest så det ut som at Eide lekte med de rutinerte landslagsgutta.

Trener, Michael Apelgren har dette å si etter kampen mot Norge:

«Jeg synes vi leverer helt ok, som trener vil man jo alltid mer, men med tanke på den situasjonen vi er i nå, hvor vi ligger i hardtrening og mangler flere spillere, så synes jeg vi gjør en fin kamp og noen av de nye som virkelig viser seg frem.

Eide er frampå i dagens kamp og setter 5 mål i første omgang. Er du fornøyd med prestasjonen?

Ja, virkelig. Han har fine kvalitetet, så jeg er ikke kjempeoverrasket, men jeg hadde nok ikke trodd han skulle få så fint flyt i dag.

Melder han seg på i kampen om mer spilletid fremover?

Ja, det får vi se. Det er mange om beinet, men akkurat nå er vi litt skadepreget så det er vel muligheter. Det er godt å se at han er med å vil kjempe om spilletid, så det skal han være stolt over.

Har vi nok bredde i klubben, med tanke på den skadesituasjonen vi står i?

Ja, det tror jeg. Vi lever jo i dag, og det er en helt normal tid av sesongen å ha en del spillere ute. Så jeg mener vi har en sterk nok tropp som kan være med å kjempe hardt nå i vårsesongen

Fornøyd med dagens kamp?

Fornøyd er man aldri, men vi viser en fin innstilling, så var mye som var bra i dag.

Luka i aksjon for Ungarn

Luka Mitrovic som spilte for Serbia tidligere i kveld fikk ikke mye spilletid, men viste også kvaliteter den stunden han var på banen. Serbia vant kampen 30-26 mot Ungarn.

Alt i alt var det et artig sirkus og mye bra håndball vi fikk se i Terningen Arena i kveld!
Søndag, møter Norge- Serbia i Terningen Arena klokken 18:00!