Luka Mitrovic gleder seg til å spille Januar Cup i Elverum i helgen! – Elverum

Luka Mitrovic gleder seg til å spille Januar Cup i Elverum i helgen!

Luka Mitrovic spiller for det Serbiske landslaget under helgens Januar Cup i Elverum. Fredag kveld møter de Ungarn til kamp i Terningen Arena. Vi tok en prat med Luka før avkast!

Velkommen tilbake til Elverum, Luka! Hva tenker du om å spille internasjonal håndball her i  Elverum og i Terningen Arena?

Jeg er alltid glad for å komme tilbake til Elverum, men jeg har hatt liten tid til å hvile, siden jeg startet landslagsoppholdet rett etter at høstsesongen var ferdig. Jeg er veldig fornøyd med å spille her med mitt landslag, for da kan jeg vise dem hvor jeg spiller, byen, supportene og klubben, og jeg synes viu har en god sjanse til å vise hvordan vi spiller håndball i Serbia.

I dag spiller dere mot Ungarn i Terningen Arena, tror du det serbiske laget er klare for kamp?

Ja, vi er litt blandet med unge og eldre spillere. Noen har mye erfaring, og andre ikke så mye, men dette er en god mulighet for alle til å vise seg frem. Både jeg og de andre spillerne skal bevise at vi hører til på landslaget, og at vi er klare for det neste VM eller EM.

Jula er over, og det gjelder også den lille juleferien din. Er du og Serbia klare for å vise oss hva dere kan, når dere entrer parketten i kveld?

Ja, selvfølgelig. Dette er vår tredje turnering etter jul, siden vi ikke deltar i VM i Quatar. Vi har hvert flinke til å bytte spillere under alle turneringene. Vi har hatt god sirkulering og alle kjenner systemet både fremover på banen og i forsvar.

Du har 72 spillemål på 15 kamper i Elverum så langt denne sesongen. Er Elverum en passende klubb for deg og din spillestil?

Ja, som jeg har sagt tidligere i noen intervjuer så har jeg kommet hit for å bevise for meg selv og bli bedre. Jeg vil vise alle at jeg elsker å spille god håndball. De siste seks månedene har vi hatt litt opp og nedturer, litt turbulent utenfor parketten og litt uenigheter, men det er stort sett bare bagateller. Nå ser det ut til at vi er tilbake på rett kjør. Om vi er heldige og slipper unna skader i vårsesongen har vi en god sjanse til å vinne sluttspillet og serien!

Siden du spiller for Elverum, vil nok mange av supportene støtte Serbia i dag. Gir det Serbia en ekstra dytt i ryggen med støtte fra tribunen?

Ja, det tror jeg nok. Jeg setter veldig pris på håndballfansen i Elverum. Det er spesielt, og det er folk som virkelig elsker klubben! Om vi har noen av dem på tribunen i dag som støtter oss, så er jeg veldig fornøyd med det.

På søndag spiller dere mot Norge, og det er stor sjanse for at publikum vil støtte dem. Hva tenker du om å få Taiga’n og publikum i Terningen Arena imot dere?

Serbia er jo et land fra Balkan, og vi vet hvordan det er å spille tøffe kamper, men som jeg tidligere har nevnt så er det fint å være her fordi folk i Norge vet hvordan de skal se på håndball. De vet hva som er godt spill og god håndball. Jeg tror vi bare skal nyte kampen som den kommer!

Er Serbia gode nok til å slå Norge på søndag?

Vi skal vinne alle kampene vi spiller!

I kveld spiller Elverum mot Norge, men det er uten deg. Tror du Elverum har noen sjanse til å vinne kampen?

Elverum er i en litt tøff situasjon, men det er treningskamper og treneren får muligheten til å prøve seg frem litt. Apelgren bekrefter at det er en tøff situasjon, med en del skader. Jeg og Toft spiller ikke noe som kan gjøre det vanskelig, men som sagt er det en treningskamp og ikke en kamp om poeng, så det kan fort gå begge veier.