God trøkk og en flott håndballhelg i Terningen Arena! – Elverum

God trøkk og en flott håndballhelg i Terningen Arena!

En håndballhelg er over og vi har fått mange gode håndballopplevelser på parketten under helgens Januar Cup. Landslag, publikum og ikke minst vårt eget Elverum Håndball har vært i aksjon. Vi kan se tilbake på en helg med harde skudd, herlige redninger, tøffe dueller, raske kontringer, sirkus, heiarop, irritasjon og glede. Rett og slett akkurat slik en håndballopplevelse skal være!

Her er en oppsummering av helgens kamper i Januar Cup 2015:

Serbia – Ungarn 30-26 (18-12)

Det var nok store forventliger hos publikum før kampen, spesielt til Serbias prestasjon og nysgjerrigheten etter å se Elverumsspiller Luka Mitrovic i aksjon.
Serbia gikk hardt ut og så ut til å ha full kontroll mot et Ungarn som var litt late i beina og som ikke klarte å sette ballen i mål i starten av kampen.

Etter hvert kom Ungarerne seg, og det ble et taktskifte i kampen. Det så ut til at Ungarerne skulle tukte det Serbiske laget når det midt i 2.omgang sto likt på tavla 21-21. Serbia så ut til å ha full kontroll tidligere i kampen, men fikk nå noe å bryne seg på. På stillingen 23-21 til Ungarn, tente igjen det Serbiske laget og så seg aldri tilbake det siste kvarteret. Serbia dro enkelt i land et 4.måls serier og kan totalt sett være fornøyd med prestasjonen.

Darco Dukic ble Serbias toppscorer med 8 mål, mens Akos Lele scoret 11 mål for det Ungarske landslaget.
Elverumsspiller Luka Mitrovic fikk ingen store muligheter i denne kampen, og var kun på banen i en kort periode i 2.omgangen før han ble satt på benken igjen. Det kan nok være at den Serbiske treneren så sitt snitt til gi unggutta på laget en god dose kamptrening i denne kampen.

Norge- Elverum 32- 17 (18-11)

Det var stor ståhei da det norske landslaget sto klare på parketten for å møte vårt eget Elverum Håndball! Optimismen var tilstede, men det var nok også realismen. For selv om det skulle være griseartig om klubblaget fra de dype skoger kunne hamle opp med det håndplukkede laget, så var det nok i realiteten aldri noe å frykte for det landslaget. For med et skadepreget lag skulle det bli litt ekstra vanskelig for Elverum å kunne stå imot det unge mannskapet til Christian Berge.

Elverum holdt lenge følge med Norge og midt ute i 1.omgang sto det 6-5 på tavla. Det tok for øvrig hele 5 minutter og 26 sekunder før noen av lagene klarte å sette kampens første scoring, da Stig Tore Moen Nilsen satte 1- 0 for Norge. Til pause var stillingen 18-11 og sammen med kaffekoppen var det et navn på alles lepper i pausen. Torbjørn Fredriksen Eide! For hvem hadde trodd at unggutten som kom på banen for å fylle plassen til Erik Toft, skulle gjøre det så til de grader? Eide, satte hele 5 mål i nettet i første omgang og viste virkelig at han er med i kampen om spilletid for A-laget.

I starten av 2.omgang var Elverum fortsatt med i kampen, men det viste seg etter hvert at det Norge skulle bli for sterke mot slutten. Elverum som hadde gått hardt ut og gitt alt fikk merke at tempoet forsvant i midten av 2.omgang og derifra og ut var Norge sterkest.  Kampen endte 32-17.

Toppscorer(e) for Elverum Nicolaj Mehl og Torbjørn Fredriksen Eide, begge med 5 mål hver.
Toppscorer for Norge med 7 mål ble Stig Tore Moen Nilsen.

Mer om Norge- Elverum kan du lese her:

Norge- Ungarn 31-27 (15-12)

Norge kom bakpå fra start mot det Ungarske laget og lå 4 mål bak etter 14 minutter, men der snudde den norske skuta og etter litt uavgjort kniving mot slutten av 1. omgang dro Norge til og det sto
15-12 til pause.

Christian Berges menn så selvsikre ut i starten av 2.omgang, men et kvarter ut i omgangen var Ungarn tilbake på 19-18 et mål bak. Flere tekniske feil for Norge ble hardt straffet av det ungarske laget og Berge begjærte timeout.  Det så ut til å vekke det norske laget, for etter 5 minutter med resultatkniving dra Norge ifra igjen. Kampen endte 31-27.

Norge- Serbia 25-28  (18-16)

Norge og Serbia møttes i det som skulle bli Januar Cup finalen. Vinneren av kampen ville vinne turneringen.  Det var serbierne som ville mest fra start, dødelig effektive og fokuserte på oppgaven. Norge slet med å komme i gang, får ikke forsvaret til å sitte og det hjelper heller ikke keeperen som prøver så godt han kan. Norge følger likevel hakk i hjel frem til stillingen 4-4. Da drar Serbia på med 4 raske scoringer og det står 4-8 til Serbia.
Norges Christian Berge banker timeout-kortet i bordet, det er noe som ikke stemmer!

Kampen er i gang igjen, og Norge henger seg nå på 3-4 mål bak. Så pådrar Serbia seg et par 2. minuttere og plutselig er stillinger 11-11. Norge fremprovoserer et lite kaos som gjør Serbierne utolmodige, de prøver for hardt og til pause har stillingen snudd seg. 18-16 til Norge.

Vel ute fra garderoben har Serbia fått klar beskjed i garderoben, det relativt unge laget kniver mot de norske unggutta og snur kampen igjen. Det stresser tydelig Norge, som går på flere tekniske feil og kaster bort alt for mange baller. Etter drøye kvarteret har stillingen snudd til 21-24 til Serbia. Aleksandar Gugleta og Nemanja Zelenovic styrer kampen, og bråkjappe Nemanja Ilic løper nesten beina av de norske forsvarsspillerne som prøver å komme seg hjemover. Ingen av de norske spillerne utmerker seg nevneverdig i det kampen ser ut til å være avgjort. Det straffer seg, for når Serbia roter, roter også Norge med ballen, og klarer ikke innhente det serbiske forspranget. Kampen ender 25-28 til Serbia og 4-4 de siste 14 minuttene viser at denne kampen egentlig kunne bikket begge veier.  Et ungt norsk lag når ikke helt opp. Noen skader, litt for dårlig rutine og erfaring gjør at det er det serbiske laget som kan sette spikern i kista.

Magnus Gullerud fikk prisen bestemannsprisen for Norge, mens Nemanja Zelenovic fikk bestemannsprisen for Serbia.

Mitrovic på benken:

Elverumsspiller Luka Mitrovic  var ikke på banen under søndagens kamp det plager ham ikke:

«Vi har spilt tre turneringer i det siste og nå var det noen andre sin tur til å få prøve seg. Det er en treningskamp og det er viktig å la de unge også få prøve seg, og de gjør det jo bra, så ingen grunn til å ta de av banen. Det er viktig at vi har en bred tropp å gå på før kvalifiseringen i april.», sier Luka etter kampen.

Hva synes du om Serbias kamp i dag?

Det er veldig fint å spille her i Elverum, fordi jeg spiller her, og jeg synes vi gjør det bra. Det er en tøff kamp, og vi har et godt forsvar. Vi har bare 2-3 spillere som har litt mer erfaring enn de andre, og det drar frem hele laget. Det er nok det som gjør at vi ender opp med seieren i kveld.

Du satt på tribunen under 1.omgang av Norge-Elverum på fredag, hva synes du om det Elverum presterte?

Jeg synes vi leverer en god kamp, vi er skadepreget. Så alt i alt er det godkjent 1. omgang. Det var vanskelig å bedømme lagene mot hverandre når vi ikke har fullt lag å konkurrere med, men når alle er på plass igjen lover dette veldig godt.

Er du klar for å komme tilbake til Elverum å komme i gang med vårsesongen?

Ja, så klart. I morgen er jeg på plass igjen på trening. Nå skal vi trene oss klare til neste helg og kampen på Flisa på torsdag.

Gullerud oppsummerer kampen slik:

«Jeg synes første omgangen er grei nok, vi klarer å stoppe det meste bakover, og vi klarer å hente det inn igjen å lede til pause. Det er kjipt med de enkle måla de får, som gjør at vi kommer bakpå. I 2.omgangen sliter vi veldig offensivt. De får putta noen mål og får en luke og da blir det tøft, men vi tar oss sammen og kjemper til siste slutt. Vi har noen sjanser til å komme innpå, men det blir bare nesten. Vi har vært på samling ganske lenge nå, så vi er nok litt slitne og det sitter nok litt i hode. Sånn er det bare, vi må ta det som læring. Det blir mange matcher og dueller i mesterskap også.»

Er du fornøyd med det landslaget har prestert etter jul og er vi klare for de viktige kampene fremover?

Ja, vi har masse innsats og masse talent. Vi har en ung tropp som kjemper sammen nå, så jeg synes det virker lovende nå. Jeg var litt spent før mesterskapet, men jeg synes det har gått bra. Gleder meg til de neste kampene.

Er det mangelen på erfaring som gjør at det ikke går veien mot Serbia i dag?

Litt vanskelig å si, scorer vi noen mål til så er det plutselig ikke så vanskelig, og kanskje vinner vi, men vi er unge så det er lett å dra det kortet, og det kan vi jo bare gjøre. Det blir uansett spennende å se hva vi kan gjøre fremover.

Vi er ikke bortskjemte med landskamper i Terningen Arena. Hva tenker du  å arrangere landskamper her?

Jeg håper så klart at vi får så mange kamper som mulig her, det er det jo bare opp til håndballforbundet å bestemme. Det er moro at de som kommer, kommer å støtter oss og Taiga’n er med å støtter og det er klart det er moro. Det hadde vært kult for min del å få et par kvalik kamper hit, så vi får håpe at NHF synes det samme.

Hva synes du om publikumsoppmøte under en treningskamp? 1400 på tribunen i dag, hva tenker du om det?

Det er klart, det er ingen viktig kamp, men jeg er storfornøyd med de som kommer å heier. Jeg skulle gjerne se det fullsatt hver gang, men sånn er det jo ikke, folk har jo andre ting å gjøre også. Det var moro å være tilbake og spille fremfor de jeg har spilt fremfor i så mange år.

Leverer Taiga’n og publikum  på tribunen?

Ja, det gjør det. Det gjør de alltid synes jeg, så det er tipp topp!