En gammel helt besøker TA – Elverum

En gammel helt besøker TA

Vi i Elverum håndball er veldig glade for at svenske Hammarby med en gammel kjenning velger å ta turen til oss i denne kalde januarmåneden.

I dag starter vi med en gammel kjenning. Simen Korbøl Kroken gikk fra Elverum til Hammarby i starten av denne sesongen. Simen Kroken spilte i Elverum håndball i tre sesonger før han valgte nye utfordringer i den svenske hovedstaden. Han var blant annet med på å vinne gull med Elverum i 2012/13 sesongen. Vi har vært så heldig som fikk noen minutter med mannen som kommer fra Sørreisa i Nord-Norge.

 

Velkommen tilbake Simen. Det er en glede å få besøk av deg i her i Elverum.

Hvordan blir det å møte gamle lagkamerater i Terningen Arena igjen?

 

– Det blir selvfølgelig veldig spesielt, selv om det er treningskamper så føler jeg jo litt på at det er prestisje og slå Elverum. Jeg tror det blir veldig artig.

 

Du har jo som kjent gått fra Elverum til Stockholmsklubben Hammarby. Hvordan var overgangen til svensk eliteserie og hvorfor valgte du å forlate klubben?

 

– Overgangen var grei, det var selvfølgelig nye ansikter og nye rutiner men dette var jeg også forberedt og noe som naturlig kommer ved et klubbytte. Spillestilen i Hammarby er noe annerledes og det tok litt tid og komme inn i dette. Det at jeg valgte å forlate Elverum var ikke noe jeg hadde planlagt. Det kom veldig brått på, på grunn av at Hammarby sto i en situasjon med lite bakspillere. Slik min situasjon var i Elverum så det tøft ut med å få spilletid, noe jeg følte jeg trengte. Derfor valgte jeg å forlate Elverum

 

Er du fornøyd med egen innsats i den grønne og hvite drakta?

 

– Det har gått litt opp og ned. Det har tatt tid og komme inn i nytt spill, med nye lagkamerater og jeg er vel så passe fornøyd med egen prestasjon.

 

Robert Hedin mente jo at den svenske eliteserien var mye bedre enn den norske, men hvordan er egentlig  nivået i Sverige i forhold til den norske serien?

 

– Det er ganske likt. Forskjeller er nok at ligaen er mer jevn. I Norge er det større forskjell på de dårligste lagene og topplagene. Nivået på topplagene i Sverige er nok litt høyere enn i Norge. SM mester fra i fjord Allingås klarte jo også å kvalifisere seg til champions league.

 

Dere skal jo spille mot Elverum på fredag. Hvordan tror du kampen mellom dere ender?

 

– Det er veldig vanskelig å si. Vet jo at Elverum har slitt litt med noe frafall de siste dagene så det blir nok avgjørende at de har flest mulig spillere kampklare. Det er også treningskamper så vanskelig å spå utfallet. Håper jo selvfølgelig på seier til Bajen(Hammarbys kallenavn).

 

Hva er ambisjonene til Hammarby for resten av sesongen, og hvordan skal dere bruke denne turneringen for å nå målet?

 

– Ambisjonen har hele tiden vært og nå sluttspillet. (Blant de 8 beste) Vi har så langt kjempet om de siste plassene, og vi skal bruke turneringen for å få flere spillere i form. Vi har hatt få bakspillere og gå rundt på, men har nå fått inn en spiller til, og noen tilbake fra skade. Vi bruker turneringen for å spille inn laget før sesongen starter på igjen.

 

Hvordan vil du rangere supporterne til Hammarby opp mot Taigaen?

 

– Det er litt annerledes kultur her enn i Norge. Det er samme supportere som på fotballen og de har mange sanger de bruker både på handball, fotball, bandy og ishockey. Det er en litt annerledes trøkk enn i Elverum. Vi har hvert fall den soleklart beste supportergjengen i Sverige.

 

Hva husker du best fra tiden i Elverum? Hvorfor?

 

– Jeg husker selvfølgelig seriegullet veldig godt, men jeg husker også sluttspillet i fjord. Jeg bidro nok mer til det enn jeg gjorde i sesongen da vi tok seriegull. Også gode minner med alle gutta på laget. Savner dem veldig.

 

Får vi noen gang se Simen Korbøl Kroken banke inn mål for Elverum i fremtiden?

 

– Det er ikke umulig! 🙂

 

Takk for intervjuet og lykke til i turneringen. Vi gleder oss til å se deg og klubben din i aksjon

 

Vil du lese mer om Hammarby klikk her: http://hammarbyhandboll.se/

 

Følg med på hjemmesiden for flere intervjuer i dagene som kommer.