NHF storfornøyde med Januar Cup! – Elverum

NHF storfornøyde med Januar Cup!

Vi tok en prat med Merethe Kjellberg i NHF avd. Innlandet etter helgens Januar Cup. Det kom det mye positivt ut av!

«Arrangementet har vært veldig bra. Det er ikke full hall, men det er full trøkk, og det er minst like viktig. Vi kan anslå en ca. 1400 tilskuere her på søndag, og det er helt greit.», sier Kjellberg etter 1.omgang av Norge- Seriba.

Hva tenker NHF om trøkk, fremfor antall på tribunen? Det er jo en ekstrem  trøkk i Terningen, sett opp mot arrangementer som ofte drar flere tilskuere.

Det er i hvert fall viktig med trøkk. Det er litt vanskelig å si, for at når vi teller opp til slutt, så betyr det jo litt å ha solgt mange billetter også. Det er jo en økonomi i dette som også skal forsvares. Det er ingen tvil om at det er viktig for laget, som har hjemmekampen sin her at de kjenner at det er trøkk i hallen. Vi vet at håndballjentene selger mye mer enn gutta, og det er jo et godt og ungt lag som kommer og dette er jo en del av det å bygge opp. Så vi er godt fornøyd med disse dagene. Man skal vel aldri ønske seg mer publikum, og man blir vel egentlig aldri fornøyd, men det er veldig bra.»

Er det fint nok med treningskamper for det norske håndballpublikumet, eller er vi mer ute etter de større og viktige kampene?

Vi skulle jo alltid ønsket oss bare de viktige kampene, det skjønner publikum også. Vi ser jo at håndballgutta samler jo ca. 2500 når de har avgjørende kamper i kvalik. Så tilskuerantallet er ikke så galt. Vi hadde over 2000 på Lillehammer på lørdag og til sammen nesten 2800 tilskuere på de to dagene i Terningen Arena, så dette må vi si er godkjent. De viktige kampene betyr jo mer, og gir jo mer publikum, man får mye mer reklame og publisitet rundt det. De kampene her visste vi jo ikke før 19. desember hvilke lag som skulle spille. Så det blir en kort periode på å selge billetter, med jul midt i mellom.

Det er lettere med fullt hus når man har bedre tid?

Ja, det er klart. I utgangspunktet var det jo Tyskland, Island, Serbia og Norge som skulle spille, også får Tyskland og Island VM-plass. Det ville jo gitt en helt annen trøkk på turneringa med de lagene med, men vi er godt fornøyd uansett, ut fra hvordan det ble.

Elverum får jo muligheten til å prøve seg mot landslaget denne helga, da andre lag uteble. Hva tenker dere om oppmøtet og prestasjonen på banen?

Det er en grei treningskamp for begge lag trur vi. Det er jo interessant å være i en hall, der Norge spiller bortekamp så til de grader. For trøkket var jo på Elverum, det er spesielt, men det er ålreit det også.

Det er ikke så ofte landslaget spiller mot klubblag, er det noe som kan gjenta seg i fremtiden, for å øke litt engasjement rundt de norske kampene?

Nei, vi ønsker oss hovedsakelig landslag i motstand fordi det blir bedre kvalitet, og det ser vi jo. Elverum er gode i Norge, men de kommer til kort mot Norge, selv om begge lagene var sykdomspreget. Primært ønsker vi oss ordentlige landskamper, men når det ble som det ble så var det et godt alternativ.

Det er så godt som første gang det har vært motstand til Taiga’n på tribunen i Terningen Arena, det er jo svært positivt. Det tyder på at det kan være liv laga for flere arrangementer, har dere noen fremtidige planer?

Vi har ingen konkrete planer om det, men vi ser at dere leverer. Det er en trygg og god arrangørstab her. Vi har jo vært her med håndballjentene tidligere, så vi kommer nok helt sikkert tilbake når vi har turneringer som passer i størrelse.

 

/Magnus Stenseth