Cupfinalist Bodø HK er siste lag i turneringen. – Elverum

Cupfinalist Bodø HK er siste lag i turneringen.

Siste lag i turneringen er Bodø håndballklubb. Per dags dato ligger Bodø på 3.plass i serien. Bodø er en av få lag i Norge som utfordrer oss i tribunekampen. Noe vi i Elverum synes er veldig moro (selv om vi fortsatt mener vi selv er best). I dagens BHK mannskap er det veldig mange profiler, men hvis vi skal trekke frem noen så må det nesten bli deres eminente danske målvakt, Joachim Christensen. Han har i hele år levert gode prestasjoner helt bakerst for BHK, noe som er med på å bidra til at flere klubber er ute etter dansken. På høyreback har de ett av de største talentene vi har her i landet. Stig Tore Moen Nilsen er en ung gutt som er født i 1994. Han har banket inn mål i hele høst, og det toppet seg i semifinalen mot Haslum i Nadderudhallen. I denne kampen scoret han hele 14 mål og var en meget viktig bidragsyter for at BHK tok seg til finalen. Håndballprofilen Børge Lund er spillende trener, men det er usikkert om hvor mye vi får se han til helgen. Børge sliter nemlig med en vond hæl, men vi håper på å få se han på banen.

Vi i Elverum håndball er veldig glade for at Børge tok seg tid til å svare på noen spørsmål om den kommende turneringen og fremtiden

 

Hvorfor velger Bodø HK å komme til Elverum på turnering før siste del av sesongen?

–  Turneringen virker veldig god og seriøs. Elverum kom med ett godt opplegg, og vi er også selvfølgelig glade for å hjelpe Flisa AIL med kronekampen på torsdag. Turneringen har mange gode lag, noe som var en av det viktigste faktorene vi så etter når vi skulle spille treningskamper i januar. Den siste viktige faktoren er faktisk at en tur til Elverum er en av de korteste reisene vi kan ha, så denne turneringen blir veldig bra for oss.

 

 

Dere tapte som kjent cupfinalen mot Arendal i siste sekund. Hvordan påvirker dette BHK for resten av sesongen?

–          Jeg er helt sikker på at cupfinalen påvirker oss positivt. Vi gjør en god kamp, og er stolt over den prestasjonen vi gjør i Oslo Spektrum. Kampen var jevn og tett fra start til mål, og vi føler vi gjør en så god match som mulig. Når vi klarer å prestere så godt i så viktige kamper er jeg helt sikker på at vi klarer å gjøre mange gode matcher i resten av sesongen.

 

Hva er ambisjonene til BHK for resten av sesongen?

 

–          Det viktigste akkurat nå er å gjøre en god treningsmåned i januar. Vi trener mye og hardt i denne måneden for å være godt rustet til resten av sesongen. Ambisjonen er fortsatt topp 4 i serien. Vi ser at etter en god første del av sesongen, så er det store muligheter for at vi får til dette. I år er det jo sluttspillet som gjelder, med enn topp 4 plassering får vi en fordel med hjemmebane i kvartfinalen. Noe som gjør at vi har gode muligheter for å nå langt. Personlig så tror jeg de fleste lagene sikter seg inn mot sluttspillet, så det blir en beinhard kamp om tittelen.

 

Dere møter Elverum allerede 11.02 i serien. Hvordan har du tenkt å bruke kampen i turneringen frem mot den uhyre viktige seriekampen?

–          Vi kommer ikke til å bruke denne kampen til noe annet enn de andre treningskampene vi skal spille. Elverum og Bodø kjenner hverandre såpass godt, så det gjør at det ikke er noen veldig store taktiske hemmeligheter fra vår side. Vi har som målsetning om å få brukt flest mulig spillere i denne turneringen, og vi håper at alle som får sjansen er med å bidrar. Det er viktig for oss å spille inn ett så godt lag som mulig, derfor kommer vi til å bruke disse kampene til akkurat det. Vi har slitt med en del skader til nå, så mange av spillerne er gode på å ta ansvar når det trengs. Selv om vi er gode på det, er det allikevel viktig å unngå nye skader. Vi ser veldig frem til å komme til Elverum for å matche oss mot tre gode lag i denne turneringen.

 

 

Hvem tror du vinner årets GRUNDIGliga?

–          Sånn jeg ser det står det mellom fire lag. Det er egentlig helt åpent, men jeg tror Arendal trekker det lengste strået. Arendal har levert en glitrende første del av sesongen. De har blant annet slått dere tre ganger, og de har i tillegg hentet hjem ett cupgull. Arendal har en god tropp og er nok stinne av selvtillit. Derfor vurderer jeg at de ligger det lille hestehodet foran konkurrentene Haslum, Elverum og oss.

 

Bodø og Elverum er de to eneste lagene i serien som har spillende trener. Hvordan takler du denne rollen, og hvilke råd vil du ha gi Michael Apelgren som er i samme situasjon som deg?

–          Jeg møtte på Michael på Kick-off før sesongen startet og der snakket vi faktisk litt om denne rollen. Jeg nevnte at det kunne være en brå overgang fra det å være kun være en spiller til å bli en spillende trener. Som spiller kan du alltids slå på «bryteren» når du skulle være med, men som spillende trener har du mange flere oppgaver som må gjøres på samme tid. Det er ikke alltid like lett å lede treningen samtidig som du skal trene selv. Jeg slet en del med skader i det første året mitt, og det ble veldig liten tid til å restituere seg mellom øktene. Først måtte jeg først trene guttene og deretter måtte jeg trene for meg selv. Det ble en veldig stor belastning i lengden.

 

 

Fortell om Anders Fältnes sin rolle i klubben?

–          Anders er først og fremst en coach/lagleder i kampene vi spiller. Han er min samtalepartner i forhold til utvikling av eget lag, men han er også veldig viktig med tanke med sine gode erfaringer fra ligaen. Han kjenner veldig godt til de fleste lagene, i tillegg til dette er veldig dyktig på det taktiske. Jeg kjenner også Anders fra tidligere, og det er en person som jeg stoler veldig på.

 

Hvilken spiller har imponert deg mest i år?

Oi, dette var ett veldig vanskelig spørsmål. Det er veldig mange profiler i årets GRUNDIGliga som har imponert meg. På mitt eget lag vil jeg trekke frem mine sidebacker. Venstre back Binai Aziz har vært veldig god på tross av at han har vært ute med skader i store deler av sesongen. Unggutten Stig Tore Moen Nilsen har vært helt fantastisk. Han har i hele år levert solide prestasjoner fra sin høyre back. Med sitt gode spill har han også blitt belønnet med plass på landslaget.

Jeg synes jo også at deres egen Luka Mitrovic har vært meget solid i de kampene jeg har sett han. I tillegg til disse er det veldig naturlig å trekke frem Arendals storskytter André Jørgensen. Han har levert gode prestasjoner i hele år, og han var en av de virkelig store profilene i cupfinalen i romjulen.

 

Takk for intervjuet Børge. Vi i Elverum er veldig glade for dere kommer til Hedmark på cup denne helgen.

 

Her finner du også en full oversikt over kampene: https://www.facebook.com/events/1560117974235632/?notif_t=plan_user_declined

 

Vi i EHH håper at så mange som mulig kommer til hallen i de nærmeste dagene. Vi ses!!