Kronekampen: Nøtterøy ble hakket for sterke! – Elverum

Kronekampen: Nøtterøy ble hakket for sterke!

Det var duket for festaften i Åsneshallen. Fulle tribuner, Taiga’n, Elverum Håndball Herrer, Nøtterøy, Bodø, Hammarby, Flisa, Grue, ja hva var det ikke?
Det skal hvert fall sies, uansett resultater på parketten, var det ingen tvil! Festaften ble det så holdt og vel så det!

Bodø – Hammarby 28-27

Bodø og Hammarby var første kamp på parketten. Et kjent Bodø i kjent stil anført av Børge Lund kjenner vi vel alle til. Hammarby er kanskje ikke like åpenbart, men Simen Kroken han kjenner vi godt!
«Oppvarmingsoppgjøret» var nok langt ifra noe elegant håndball, men Flisa og Omegn så ikke ut til å bry seg voldsomt med det. Det er ikke hver dag det kommer topplag ut på banen i Åsneshallen.
Vi visste lite før kampen, og vi vet ikke stort mer i etterkant. For det var en svært rotete kamp vi var vitne til. Ingen av lagene tok noen voldsom styring over kampen, og ingen var voldsomt underlegende heller.

Kampen var preget av lite konsentrasjon og litt for liten vilje til å avgjøre. Mange bortkasta baller, resulterte i en haug av kontringer, som igjen ga fenomenale redninger. Det ville seg liksom ikke noen vei for verken Bodø eller Hammarby, selv om Bodø tilslutt trakk det lengste strået og kunne gå seirende av banen med 28-27.

Flisa – Grue J18 22-17

Lokaloppgjøret mellom Flisa og Grue J18, la absolutt ingen demper på stemningen i Åsneshallen.
Grue gikk hardt ut og fikk en ledelse, men midtveis i 1.omgang fikk Flisa et par raske scoringer og blod på tann, og til pause var det jevnt.
Vel tilbake på banen var det ingen tvil om hvilket lag som hadde mest energi og vinnervilje. Flisa fortsatte i det gode drivet de hadde bygd opp mot slutten av 1.omgang og med publikum i ryggen ble stang ut til stang inn. Det ga styrke og energi til Flisajentene som komfortabelt dro i land en 22-17 mot Gruejentene.
Det er nok ingen tvil om at det er nokså uvanlig med full hall på en J18 kamp, selv i et lokaloppgjør på Flisa.

Elverum- Nøtterøy

Kveldens store kamp Elverum mot Nøtterøy! Fulle tribuner og Taiga’n var på plass, det lå an til festhåndball og tribuneliv!
Festhåndball skulle vi få, fra begge lag. Elverum kom greit i gang, men klarte ikke få noen luke ned til Nøtterøy som hang på fra start. Godt hjulpet av strålende målvaktredninger på begge sider sto det 7-6 etter et drøyt kvarter. Litt for mye nesten fra begge lag, holdt scoringene tilbake og økte frustrasjonen.
Elverum så ikke ut til å ha noen problemer med Johnny Jensens lag, pakka godt bakover og fikk gode gjennombrudd fremover.
Det var bare marginene i 1.omgang som holdt lagene likt til pause, for spillemessig burde Elverum hatt noen mål å gå på ned til Nøtterøy. Vi leverer gode pasninger inn til Karlsson og Børresen på strek, men får det ikke helt til å stemme fra kantene i 1.omgang.

Tilbake på banen, litt forsinket etter Tore Huuse Øwres vel fortjente drøye kvarter, var det tydelig at kampen for alvor var i gang.
Elverum sliter fra starten av 2.omgang, får ikke pasningene til å sitte og roter alt for mye med å finne medspillerne. Det straffer seg, når et effektivt Nøtterøy er på plass og stjeler baller. Heldigvis for Elverum er Morten Nergaard våken bakover og tar de umulige ballene, gang etter gang. Det holder kampen i høyest levende live, og ingenting er avgjort. Etter 44 minutter står det 21-20 på tavla viljen til å avgjøre har meldt seg hos begge lag.
2.omgang er preget av noen 2.minuttere og knuffing, det gir spillere som Kennie Boysen muligheten til å skyte fra backposisjoner og det betaler seg. For selv om Kalle Björkman ser ut til å ha knekt koden når det står 10 minutter igjen på klokka, så vil det seg ikke for Elverum selv om de er oppe i 4 mål foran.
Nøtterøy henger seg på, og det er umulig for Elverum å riste Jensens menn ordentlig av seg. For like fort som åpenbaringen og det gode siget kom over laget, så forsvant det igjen drøye 5 minutter før slutt. Elverum klarer ikke sette ballen i mål og da har de ingen sjanse mot Petter Øverby på streken og en godt bevegelig Boysen ute på backen.
Nøtterøy leverer når Elverum ikke makter å dra ifra, og når Elverum bommer på stillingen 26-26 blir det enkelt for Nøtterøy å sette inn 27-26 30 sekunder før slutt. Elverum klarer ikke utligne og går dermed på et tap i Januar-turneringens første kamp.

Banens beste for Nøtterøy, Petter Øverby
Banens beste for Elverum, Morten Nergaard.

 

Leonel Ojala er ikke så alt for skuffet etter kveldens tap, men ikke fornøyd.

«Vi har en 4 måls ledelse, som vi roter bort og taper. Det var en urutinert og dårlig avslutning.»

Er ikke Elverum våkne nok?

Vi har en god periode når vi kommer oss forbi, det blir mye kontringer, men vi får det ikke helt som vi vil. Vi leder med 4 mål når det er seks og et halvt minutt igjen av kampen, da mangler vi bare 1-2 mål for å drepe kampen, men der blir Nøtterøy sterkere og smartere enn oss. Vi skal ikke rote bort slike muligheter å la dem få komme inn igjen i kampen, men sånn er det i dag.

Er det forsvar eller angrep som svikter mest i dag?

Det vet jeg ikke, en dårlig blanding tror jeg. Det svinger veldig begge veier, vi er gode bakover og fremover også snur alt og da er vi dårlige begge veier. Angrepsspillet ser veldig bra ut, vi kommer til mange sjanser, men vi klarer ikke utnytte dem.

Hva synes du om arrangementet her i Åsneshallen i dag? Det er jo ikke hver dag dere spiller på Flisa.

Nei, men det var en superstemning, og dette var jo helt fantastisk. Det var kjempegøy å spille her i kveld.

 

 

Petter Øverby på Nøtterøy ble banens beste og hadde disse tankene etter kampen:

«Jeg er veldig fornøyd med å få bestemannsprisen,, men enda mer fornøyd er jeg med publikummet i Åsneshallen i dag. Det var virkelig ikke noe jeg hadde forventet, men noe jeg håpa. Ordentlig moro!»

Litt annet enn det publikummet du er vokst opp med i solørtraktene med fra før?

Man vet jo at det er håndballinteresse her, men at det skulle være full hall på en treningskamp det var moro.

Er det ekstra moro å komme hit med et lag som ikke er lokalt, og vinne med så god stemning i hallen?

Ja, det er klart det. 4 timer med bil og litt daffe i kroppen når vi kommer fram, men du blir vekka når du kommer inn her å møter en full tribune og det er full trøkk. Det er som å spille en ordentlig seriekamp.

Det betyr ikke noe at det er Elverum som får det meste av applausen?

Nei, jeg synes det er gøy uansett hvem som får applaus så lenge det er fullt på tribuna.

Dere vinner i dag, hva synes du om kampen?

Det ble som forventa, litt rustent i starten, en del tekniske feil, men det kommer seg utover i kampen, og tempoet tar seg også opp. Jeg regner med at det bare blir bedre og bedre utover helga.

Er det Nøtterøy som er sterke eller roter Elverum til det for seg selv i dag?

Jeg tror det er to gode lag, som spiller fin og underholdene håndball, men i dag var vi best. Jeg tror nok Elverum kommer til å gjøre fra seg godt i serien og resten av helga uansett. Det er en treningskamp hvor alle skal få prøve seg, det blir mye bytting på begge lag og det blir kanskje ikke den ønskede rytmen.

Det er ikke hverdags med to solunger på landslaget, Er det en god håndballkultur i Solør som har gjort at det har blitt slik?

Jeg og Gullerud, kommer jo fra to bittesmå klubber herrehåndball-sett. Vi har nok mye å takke for at vi ble plukka opp i ung alder, og at vi har et fysisk talent på den måten. Elverum tok jo imot oss og det er vel litt av nøkkelen bak der vi er i dag. Sørfylket har mye å jobbe med når det kommer til herrehåndballen, og det håer jeg de kommer til å gjøre, for det finnes mange skjulte talenter.

Tror du Kronekampen kan være et godt ledd i rekruteringsarbeidet?

Ja, helt klart. Det går jo mest i jentehåndball her omkring. Det betyr nok mye at gutta får se at herrehåndball er en tøff sport, med ordentlige mannfolk. Det tror jeg inspirerer.

 

/Magnus Stenseth