Supersvenskens tanker om helgens turnering og resten av sesongen – Elverum

Supersvenskens tanker om helgens turnering og resten av sesongen


Elverum spilte som kjent tre kamper i helgens turnering. Vi tok en prat med den den store helten fra torsdagens arrangement på Flisa. Kalle Bjørkmann leverte så til de grader når han inviterte til redningsaksjon i Åsneshallen. Selve kampen endte med tap, men det var det kun spillerne fra Elverum som deppet for. Resten av helgen ble en liten opptur sett med sportslige øyne. Vi spilte uavgjort mot Hammarby og knuste Bodø med hele 10 mål i den siste kampen. Vil du lese mer om kampen så finner dere det her på hjemmesiden.

 

Elverum endte på 3.plass i årets turnering i TA, men hvilke følelser sitter laget igjen med?

 

Som lag sitter vi nog igen med känslan av att vi presterar väldigt varierande genom helgen. I första matchen mot Nötteröy spelar vi egentligen bra i stora delar av matchen men vid ledning 26-22 och sju minuter kvar så får man inte avsluta med att missa 6 frilägen och i tillägg några horribla tekniska fel. Att det i tillägg sker inför en fullsatt Åsneshallen blev för mig personligen en stor besvikelse. Fredagsmatchen mot Hammarby startar ju väldigt svagt från vår sida med massa bortkastade bollar, dåligt hemspring och hastigt och lustigt 10-4 till Hammarby. Vad som sedan sker är svårt att förklara men sista 40 minuterna tycker jag vi presterar ett fantastiskt anfallsspel mot deras offensiva försvar så från den matchen finns mycket positiva känslor. Bodökampen igår startade ju också den väldigt svagt från vår sida med underläge 3-8. I dessa lägen är det så skönt att ha karaktärsspelare som Ojala och Karlsson i laget som bara bestämmer att nu får det vara nog så stänger vi tillsammans med Nergaard bakåt fullständigt och krossar sen Bodö med 25-15. Så samlat sätt känns det som att vi kommer ifrån helgen med positiva känslor.

 

 

Dere startet jo med ett kjempearrangement på flisa. Hvordan er det å spille treningskamper når det kommer så mye folk?

 

För mig personligen så har det alltid betytt mycket att spela inför mycket folk som sätter pris på det vi håller på med. För mig var ju matchen nere på Flisa väldigt känslomässigt laddad då jag under de senaste månaderna har fått lära känna en rad fantastiska människor som brinner för sin idrottsklubb. Att se deras passion och glädje under torsdagens arrangemang gav mig minnen för livet.

 

 

Hva skal til for å fortsette med de gode prestasjonene som dere leverte i 2.omgang mot bodø?

 

I min värld handlar allt om att vi måste klara av att komma igång från start i matcherna. Som det kändes både mot hammarby och Bodö så var det som att vi behövde en väckare. Som försvar till det kan kanske kontrasterna med full hall på torsdagen mot en ödslig Terningen Arena vara en del av förklaringen, dock blir det bara en dum ursäkt som inte hjälper oss att komma vidare. En viktig sak som jag ser på det framåt är att vi måste i längre perioder än våra motståndare klara att hålla oss till det vi har kommit överens om. Vi måste skära ner på antalet gånger där vi spelare bryter av från de mönster vi jobbar med.

 

Nå gjenstår to uker med hard trening før dere skal møte DHK. Hvordan skal dere vinne den kampen?

 

När man möter Drammen så är det framförallt tre spelare som det enligt mig blir oerhört viktigt att begränsa så mycket som möjligt. Till att börja med så gäller det att vi får hål på Drammens duktiga målvakt Torbjörn Bergerud så att han inte får komma in i det och växa ut till den väldigt duktiga målvakt han kan vara. Bakåt så måste vi hålla koll på Nacor Medina i både hans skyttespel men också i hur han framförallt sätter väldigt duktiga Henrik Jacobsen på mittsex i bra lägen kamp in och kamp ut. Klarar vi begränsa dessa tre så ska vi normalt vara ett klart bättre lag än Drammen.

 

 

 

Hva er dine og lagets ambisjoner for resten av sesongen?

 

När du spelar i Elverum Håndball så går man på banan för att vinna varje kamp man spelar, tyvärr så har vi ju inte lyckats med det hittills i år och då speciellt mot Arendal som vi har förlorat mot tre gånger. Detta gör att vi nu bara kan försöka vinna resten av matcherna i serien och hoppas att Arendal går på några oväntade poängförluster. Gör dom det så ska vi vara där och hugga. När det sen kommer till slutspel så blir det ju i år väldigt spännande med Champions Leagueplassen i porten för vinnaren och här har man inte råd med någon dålig match. Vi går då självklart för att vinna och bli mästare. Har man inte det som målsättning så får man spela i en annan klubb.

 

För mig personligen så ska jag bara fortsätta på den inslagna vägen, känner att jag efter förra säsongens långtidsskada verkligen är tillbaka i fysiskt riktig form, handbollsmässigt har det för mig varit upp och ner under höstsäsongen men med fysiken på plats så kommer självförtroendet, kände i helgen att jag var bra på det, där jag kände mig snabb. Viktigt är också att oavsett roll som man får av Miche så måste man försöka bidra till att laget Elverum Håndball tar poäng, får man inte spela så får man använda energin till att pusha och hjälpa de som är på banan så att de lyckas.

 

Takk for intervju!