En ny vår for GRUNDIG-ligaen – Elverum

En ny vår for GRUNDIG-ligaen

8. februar drar siste halvdel av GRUNDIG-ligaen i gang igjen etter den sedvanlige januarpausen for herrene. Tiden har blitt brukt godt, med landskamp mot NORGE A i Terningen Arena den 16. januar, samt vår egen Januarcup 22.-24. januar. Resultatene har variert, noe som både er forståelig og naturlig. Januar har i tillegg vært en tung treningsperiode, og hele hensikten er å være klar til å tåle våren. De som tror at EHH har resignert ift at både Cupfinalen glapp og vi inntok pausen på en 4.plass på tabellen, tar feil. Det er NÅ GRUNDIG-ligaen virkelig begynner!

 

Jeg har ved flere anledninger prøvd å redegjøre for hvordan årets sluttspill vil bli gjennomført. I årets sesong er det slik at sluttspillet er oppjustert til virkelig å ha betydning. Sluttspillmesteren får nemlig kvalifiseringsplass til neste sesongs Champions League. Tidligere er det seriemesteren som har stukket av med denne plassen, men nå endres dette. Det er fortsatt slik at det er viktig å gjøre det bra i serien, og jo høyere opp vi kommer, desto større fordel har laget også gjennom sluttspillet.

 

Den som vinner serien får velge motstander inn i kvartfinalen i sluttspillet blant de to lagene som ender på 7. og 8. plass. Lag 2 i serien får deretter velge blant det laget som er igjen (7 eller 8) og lag 6. Slik går det videre og lag 4 får dermed ikke velge men må ta til takke med den motstanderen som ikke er valgt av de tre foregående lagene. Kvartfinalene spilles best av 3 kamper, og best rangerte lag fra serien har første kamp borte, og deretter inntil 2 kamper hjemme dersom dette er nødvendig. I semifinalen legges rangeringen fra serien fortsatt til grunn og beste lag har alle fordeler med hensyn til avsluttende hjemmekamper. Dette blir med andre ord et sluttspill som favoriserer de klart beste lagene. Samtidig kan det oppstå «skreller» men i stort sikrer Norge at de herrelagene som i realiteten har noe i en Champion League kvalifisering å gjøre får denne muligheten.

 

Det er med andre ord duket for en spennende avslutning på årets GRUNDIG-liga, og få dager etter at Haslum har vært på besøk i siste seriekamp, braker sluttspillet løs. Jeg ønsker sterkt at EHH skal ta tak og markere at vi er gode på sluttspill, og ikke minst at vi fortsatt skal være Håndballbyen i Norge. Til dette trenger vi selvsagt topp innsats fra laget og gutta våre. Like viktig er støtten fra DEG! Jeg ønsker meg stappfulle haller i Terningen Arena fra vi drar i gang mot Drammen HK nå på søndag. 

 

Velkommen til Norges tøffest håndballshow og en spennende vår!

 

Jostein Borkhus

Daglig leder