Apelgren fornøyd med oppkjøringen! – Elverum

Apelgren fornøyd med oppkjøringen!

Nå braker det snart til igjen med seriespill Elverums trener Michael Apelgren tror laget er klart til en intensiv vårsesong.

Elverum har vært igjennom noen uker med hardtrening etter nyttår, hva synes du om prestasjoenene på trening den siste tiden?
Vi är nöjda med hur Januari har varit. Det viktigaste under den här perioden är att killarna verkligen har gjort ett bra jobb med den tuffare träningen som ska lägga grunden till förhoppningsvis ett bra slutspel i vår. Det är där vårat största fokus ligger och det är där alla lag kommer att vilja vara som bäst. Utmaningen nu med det nya upplägget där det är slutspelet som betyder mest är att lyckas pricka formen just till den perioden av säsongen. Det har varit tufft nu i Januari men förhoppningsvis blir det roligare sen i Maj.

Vi har spilt et par turhneringer de siste ukene, hva tenker du om prestasjonene i kampene?
Prestationerna var väl som de flesta gånger i januariturneringar lite sviktande. Men det som var positivt var att vi fick verkligen svar på det vi måste bli bättre på här till våren. Farten i kontringarna måste upp samt att vi måste bli bättre och vara smartare när matcherna ska avgöras. En sak som vi var nöjda med var att anfallsspelet mot offensivt försvar såg mycket bättre ut efterhand än vad det gjort tidigare.

En skadepreget start på det nye året har gjort at nye krefter har fått prøvd seg på banen. Har noen meldt seg på i kampen om mer spilletid?
Det får man verkligen säga. Vi behöver få in unga hungriga spelare som vill framåt och utvecklas för att bli bättre handbollsspelare varje dag. Deras mentalitet är viktig för oss.
Rekruttlagene har prester bra i det siste, har det åpnet seg muligheter for at flere får være med A-laget på treningene fremover?
Ja, bra prestationer belönas och vi har lyft upp flera spelare i år från rekruttlagene. Förhoppningen är att killarna ska känna att om man tränar bra och spelar bra handboll så ska det verkligen finnas en möjlighet att få vara med på våra träningar.

 Totalt sett, er du fornøyd med sesongoppkjøringen til vårsesongen?
Jo det tycker jag. Vi har tränat mycket och hårt och ska nu i veckan släppa lite på träningen för att få lite piggare ben nu till ner serien börjar igen. Kul att Toft är på väg tillbaka men det var väldigt tråkigt med Auers skada.

Hva tror Michael Apelgren om Elverums sjanser til å vinne seriegullet?
I ärlighetens namn så tror jag att det blir tufft trots att vi inte ligger så många poäng bakom. Arendal känns väldigt stabila och spelar en fin handboll så tror inte att dom tappar det här. Förhoppningen och vårat fokus ligger på att försöka överaska i ett slutspel där champions leauge plasten ligger.

Sluttspillet er kanskje det viktigste, siden Champions League plassen går til sluttspillmesteren. Er spillerne klare for den intensive siste delen av sesongen?
Hoppas ju det. Mina erfarenheter från Sverige där vi haft den här modellen i alla år är att det psykologiska blir väldigt viktigt. Vara som bäst när det gäller som mest är något som alla idrottare drömmer om men det vi kan göra just nu är att jobba hårt och försöka förbereda oss på det vi tror är det bästa sättet. Förhoppningen är att tryggheten i spelet vid den tiden ska sitta till 100% så att när eventuella nerver kommer så ska vi veta exakt hur vi ska göra.

Elverum- Drammen, hva tor du om den kampen?
Blir en spännande och tuff match som antagligen kommer sätta tonen lite för hur våren kommer att gå. Det blir så klart lite speciellt när deras bästa spelare Nacor Medina som valde att lämna oss mitt under säsongen spelar där. Men det kanske kan bli en extra krydda för publiken så jag hoppas på fullhall.

Noe spesielt du vil si til publikum før det braker løs mot Drammen på hjemmebane Søndag 8. februar kl. 18:00?
Tack för allt stöd vi fått hittills under säsongen. Ni är bäst i ligan. Tillsammans är vi starka!