Eneste fra Elverum Håndball, med i VM i Qatar! – Elverum

Eneste fra Elverum Håndball, med i VM i Qatar!

Han var den eneste fra Elverum Håndball som deltok under VM i Qatar. Han var ikke på banen, men kanskje like viktig; han er den som sørger for at publikumsopplevelsen blir fullkommen! Tor Inge Martinsen er nemlig speakeren som geleider publikum i Terningen Arena gjennom kampene!

Få vet vel hvem speakeren i Terningen Arena egentlig er. Hvem er Tor Inge Martinsen?

Jeg er hamarsing, og har vært speaker for Storhamar Håndball i 10 år. Jeg begynte som vikarierende speaker i Terningen i fjor og har nå vært med i snart 2 år som speaker for Elverum i Terningen.

Det går rykter om at du ikke bare er å finne i Terningen Arena, du har også hatt noen litt større oppdrag i det siste, stemmer ikke det?

Ja, det stemmer. Jeg var med i VM i håndball i Qatar, hvor jeg også var finalespeaker.  Ellers har jeg både OL og EM bak meg som speaker.

Hvordan er det å være den som skal kommunisere med publikum i hallen? Er det mye du skal holde styr på?

Jeg har så mye flinke folk rundt meg så det er bare moro. Jeg sitter jo ved de som styrer musikken i Terningen og det er en positiv og grei gjeng som er gode å ha. For det kan gå litt vel fort iblant, selv for en dreven speaker som meg. Det er en håndballkamp jeg skal være speaker for så det er ikke noe krise om det skulle gå litt smås kjeis i blant.

Hvorfor speaker?

Det begynte med at min samboers datter spilte håndball, og jeg ble spurt om å være speaker på en kamp. Etter det har det bare balla på seg. Etter hvert ble jeg spurt om å være speaker for Storhamars A-lag. Jeg synes det er kjempeartig og er ikke redd mikrofonen, så det var vel sånn jeg havnet her.

Senere ble jeg bedt om å være speaker for EM i Norge i 2008 på Lillehammer, ble sendt på NHF sitt eget speakerkurs og deltok i EM og Møbelringen-cup. Så søkte jeg på OL i London hvor jeg var speaker for 52 av 76 kamper.

Speaker i VM finalen i Qatar, hvordan havnet du der?’

Jeg var en del av et team – Sport Presentation. Vi har ansvar for det som skjer på arenaen fra en time før til etter match. Vi gjør de samme tingene som på kamper i Terningen. Lyd, speaker, storskjerm, inspisent osv. Så kommer litt i tillegg: videoredigering, grafikk og en produsent som har det overordnede ansvaret. Disse tjenestene blir lagt ut på anbud ved alle større idrettsarrangement. Det var det australske firmaet Great Big Events som fikk anbudet på håndball-VM. Og de kjente til meg fra London-OL og spurte om jeg ville være med i teamet. En viktig forskjell fra Terningen er at alle som gjør disse jobbene er proffe og har det som yrke. De reiser rundt på store arrangement verden over hele året. Jeg var den eneste amatøren i denne produksjonsgjengen.

Vårsesongen er nære, er du klar for å geleide publikum gjennom det som kan bli en svært spennende sesongavslutning?

Jeg gleder meg som en unge til å komme i gang igjen, det er et så herlig liv i terningen!