Raymond Hamar inn i trenerteamet til elitelaget! – Elverum

Raymond Hamar inn i trenerteamet til elitelaget!

Elverum Håndball ønsker å styrke produktet ved å justere i de sportslige rammene rundt A-laget. Et av grepene har vært å ta inn Raymond Hamar som en ressurs til Michael Apelgrens trenerteam. Fredrik får videreført hovedansvar for rekruttsatsningen og skal fortsatt være en ressurs for Elitelaget.

Raymond Hamar hadde i kveld sin første a-lags trening sammen med Michael, og Hamar ser allerede ut til å ha funnet sin rolle i spillergruppa.

Velkommen inn som trenerressurs for A-laget, Raymond. Du blir medansvarlig for å presse det ytterste ut av Elitelaget, hva tenker du om å få lov til å delta i elitesatsingen?

Det er spennende, det er et godt håndball-lag og jeg har lyst til å bidra til at vi skal få maks ut av spillerne. Jeg håper at jeg kan være med på å gjøre det med mine egenskaper som person. Jeg er direkte og ærlig, sier ting litt som jeg ser det og håper at spillerne og Michael kan få den støtten de trenger for å få maks ut av både individuelle prestasjoner og lagets prestasjoner.

Du har jo vært med i Elverum Håndball noen år nå. Har du gått i gradene, og følt at du har vært nødt til å gjøre deg ferdig med oppgavene du har hatt før du tok denne muligheten og steget videre?

Jeg har hatt ni og et halvt kjempefine år i Elverum som trener, jeg har jobba med masse spennende ungdom, og mange fine prosjekter. Nå fikk jeg denne muligheten, og da føltes det naturlig å ta den.

Du har fått en ny mulighet innenfor håndballen når du nå også har fått en stilling på Wang toppidrett. Blir det god erfaring å ta med seg inn i lærerjobben, å få være med her?

Ved å ha en jobb på Wang som jeg starter i 1.august, så er det en jobb som går på dagtid som er fin å kombinere med denne oppgaven. Når Wang kom på banen å spurte meg, så visste ingen noe om at jeg skulle stå her nå.  Så jeg tok på meg det, først og fremst fordi jeg synes det var spennende å å bygge opp noe. I forhold til når dette skjer, så er Wang en fin jobb å kombinere, fordi dette skjer på et annet tidspunkt av døgnet.

Du får jo muligheten til å hente god læring fra skole og inn i elitesatsingen i Elverum , men også omvendt, hva tenker du om det?

Det er klart at for Wang så er det jo kjempepositivt at jeg får være med å trene et av norges beste håndball-lag, og det er nok sikkert ting fra skolehverdagen som jeg kan ta med tilbake også, men det vet jeg ikke før vi er i gang. Det er to veldig spennende jobber og jeg er utrolig privilegert, jeg har jo fra før også to veldig spennende jobber, både i håndballforbundet og i yngres avdeling i Elverum. Jeg føler meg veldig heldig som får de mulighetene, så er det opp til meg å vise at jeg fortjener de, ved å stå på og levere det som forventes.

Nå har du vært med på din første trening sammen med A-laget, hva tror du om vårsesongen og potensialet i laget?

Det er masse potensiale i dette laget, vi må jobbe godt og være opptatt av oppgavene våre. Vi må bli litt bedre for hver dag. Da har jeg klokketro på at resultatene blir gode. Resultatene hittil i sesongen er 3 poeng bak serieleder, så det er ikke slik at dette laget har prestert dårlig. Det er et godt lag, som jeg er sikker på at kommer til å levere allerede på søndag!

 

/Magnus Stenseth