Elverum taper 25-24 mot Bodø. – Elverum
Luka Mitrovic

Elverum taper 25-24 mot Bodø.

Etter en turbulent start på tv2sumo, kom jeg først til kampen på stillingen 5-3 til Bodø. I følge handball.no var det Aleksander Børresen som hadde stått for beholdningen for Elverum med alle tre målene. Det første som skjer når jeg kommer inn er at Jonas Burud kontrer inn ett mål. I neste angrep finter Luka Mitrovic seg igjennom med en fantastisk høyre-venstrefinte og utligner for Elverum. Stillingen etter 11 minutter er 5-5. jeg velger å tro at undertegnede har en god innvirkning på gutta fra Elverum, for minuttet etterpå så leder de med to mål etter mål av Erik Toft og Burud. Vår danske venn Nikolaj Mehl melder seg på i kampen. Han overlister Bodøs danske målvakt med ett par gode avleveringer, og det medførte til at spillende trener Børge Lund tok time-out på stillingen 9-6 til Elverum. Elverums gode venstreback Luka Mitrovic har tatt med seg børsa opp til Nord-Norge. Han banker inn to kjappe etter at Bodø har hentet inn ett par mål. Elverum leder 11-8 etter 19 minutter. Serberen har startet kampen så godt at Bodø ser seg nødt til å veksle mellom 5-1 og frimerke for å prøve å stoppe han. Bakover på banen er som vanlig Morten Nergaard god, med hjelp av ett bra forsvar. Det er verdt å nevne at Børge Lund gikk av banen med skade etter 8-9 minutters spill. Elverum leder på det meste med 4mål, men Bodø knapper innpå noen mål før pause. Elverum leder med 15-14 i det signalet går. Raymond Hamar og Michael Apelgren har nok noen tanker om hvordan de skal løse frimerke på Mitrovic. Det har vært veldig mange som har gjort en god omgang, men nevnte Mitrovic har vært meget solid, tett etterfulgt av Nergaard, Mehl og Burud. Vi har også klart å temme Bodøs skuddmaskin Stig Tore Moen Nilsen som kun hadde to mål i første omgang.

Bodø starter den andre omgangen, men Nergaard gjør en god redning på gjennombruddet til Binai Aziz. Elverum kjører direkte i angrep, og Luka Mitrovic hamrer ballen i mål bak Joakim Christensen. Etter 2.30 av 2.omgang får Binai Aziz en tominutters utvisning og Elverum ser sitt snitt i å ta ett realt grep om kampen, men svakt overtallsspill gjør at Elverum ikke klarer å rykke ifra. De 7-8 første minuttene er preget av gode keepere og litt urytmisk angrepsspill for Elverum sin del. De sliter litt med å finne løsninger på hvordan de skal få fri Mitrovic fra frimerket. I undertallet etter at Leonel Ojala får en utvisning spiller Elverum meget godt taktisk. De bruker god tid og skaffer seg de nødvendige frikastene som skal til. Når dommerne tar opp armen for passivt tar Mitrovic ansvar og skyter ballen kontant i mål fra 10 meter. Vi drar på oss nok en utvisning og dette bidrar til at Binai Aziz utligner til 18-18 etter ca 12 minutter av 2.omgang. Strekspillerne Leonel Ojala og Endre Langaas ender i en tøff duell der Leo detter over Langaas. Langaas mister hodet litt og trykker Leo ned i gulvet. Dommerne mener at begge er like gode, så de gir begge en tominutters utvisning. Svakt dømt! I det kamphanene kommer på banen igjen blir André Lindboe sendt av banen etter han blir hengende etter Moen Nilsen. Bodø har spilt veldig mye i overtall til nå i kampen, men de har ikke klart å utnytte det frem til 16 minutter av den andre omgangen. Elverum ledet 20-19 på dette tidspunktet. Etter at Luka setter inn 21-21, så stopper Elverum helt opp i 3-4 minutter. Bodø griper sjansen og rykker ifra til en 24-21 ledelse når det kun er 8 minutter igjen. Elverum ser seg nødt til å ta nok en time-out for å prøve å rette opp i angrepsspillet. 6 minutter før slutt får Ojala sin 3. tominutters utvisning og dermed var kampen over for hans del, og det ser også veldig kritisk ut for Elverum. Elverum kommer seg greit ut av den, men ligger fortsatt 3 mål etter når det er igjen 4minutter. Bodø har full kontroll de siste minuttene og tar en viktig seier over oss, ettersom vi kun klarer å redusere to ganger. Vi kjemper det vi kan men har litt for mange bomskudd i løpet av 2.omgang. Dette var en meget viktig seier for Bodø, og jeg tror Elverum må vinne resten av kampene for å han en sjanse på seriegullet. Best for Elverum i dag er Luka Mitrovic.

Målscorere Elverum: Luka Mitrovic 7, Nikolaj Mehl 5, Aleksander Børresen 4, Jonas Burud 3, Erik Toft 3, André Lindboe 1, Håkon Ekren 1.

Målscorere Bodø: Endre Langaas 3, Sander Torbjørnsen 1, Alexander Westby 5, Stig Tore M. Nilsen 4, Jakob Ringdal 3, Binai Aziz 6, Magnus Kongestøl 3.

Binai Aziz ble også kåret til banens beste spiller.

Vi kommer garantert sterkere tilbake neste kamp som er 22.02 mot FyllingenBergen. Vi ses i hallen! #fullhall