Historie fredag: PUBLIKUMSINTERESSEN – Elverum

Historie fredag: PUBLIKUMSINTERESSEN

Elverumshåndballen har alltid hatt et visst “drag” på publikum helt fra starten i 1946 og til idag.
Vanskelig å si hvorfor det har blitt slik, men noe av forklaringen ligger nok i det faktum at håndball i Elverum har appelert til publikum fordi de alltid har hatt gode lag opp gjennom årene.
Det hadde også stor betydning at de spreke, unge guttene i byen valgte håndball som sin idrett.  Dette gjorde at nivået fort ble bra.
Det var veldig mye folk på kampene i starten som ble spilt på Fylkesidrettsplassen.  Bildet viser kamp fra pinsen i 1947 mot Oslolaget H-40.
Det viser med all mulig tydelighet at det var trangt om plassen og folk sto tett i tett rundt hele bana. 2000 (!) tilskuere kranset banen og Elverum vant både damekampen og herrekampen.
Dermed var håndballinteressen vakt!  Keeper Erling Haagensen minnes at H-40 ikke var noe storlag, men de kom fra Oslo og det var alltid stas å slå Oslo-lag uansett!
På denne tida ble det også spilt to kamper i Trondheim som Elverum tapte.
Haagensen sier at det ergret ham noe voldsomt. Men de fikk oppreisning da de skulle spille kamp mot Hamar i 1949 i forbindelse med byens 100-årsjubileum.
Da hadde de flaks fordi kampen endte uavgjort og Elverum vant kampen på loddtrekning! Det har ingen opplevd hverken før eller siden!
God helg!
Hein S. Ekeberg