Elverum-Fyllingen preview – Elverum

Elverum-Fyllingen preview

Elverum-Fyllingen

På søndag spiller vi ny kamp i Terningen Arena, og denne gangen er de gule og blå fra Bergen som kommer på besøk. FyllingenBergen er et godt lag som trenes av den tidligere høyrekanten Vidar Gjesdal. For å få innpass på laget må du ha en kam som personlig eiendel. Vi husker alle hvordan det gikk med Oddmund Berg da han flyttet til vestlandsbyen. Fra å se ut som Karius på håret, så begynte han å gre håret bak ørene som alle andre bergensere. Om det var skolen eller FyllingenBergens påvirkning som gjorde utslaget vites ikke. Det virker uansett som at dette må gjøres for å få innpass på laget. Håret bak ørene eller ei, så er Fyllingen et bra lag som vi må være på topp for å slå. Vi har opp igjennom årene kjempet mange harde dueller, men før årets sesong mistet de noen viktige spillere, men disse er erstattet på en fin måte. Etter et lite dykk i arkivet ser jeg at vi har vunnet 8 strake seiere over Fyllingen. Sist gang vi gikk på et tap var i gullsesongen 17.10.2012. Vi har aldri tapt i Terningen Arena for Fyllingen, men de slo oss i vår siste sesong i Elverumshallen i 09. Selv om vi har hatt et veldig godt tak på de, så blir de en knalltøff oppgave som venter oss. Fyllingen består av en rekke gode spillere. De har blant annet stortalentet Eivind Tangen på høyreback. Unggutten som er født i 1993 har en rekke kamper for Norge på tross av mye skader i tidlig alder. Senest i vinter takket han nei til et tilbud fra den tyske storklubben Flensburg(Champions League vinneren forrige sesong). Tangen er en allround spiller med en veldig god venstrearm. Unggutten prikker inn kasser fra 10-11meter, noe som har gjort at han er toppscorer med sine 104 mål. På streken har de evig unge Andreas Gjeitrem som gjorde comeback i Fyllingendrakta etter et år på Stord. Gjeitrem er også ivrig på twitter, der han ofte ser sitt snitt til å sende stikk til både klubb og spillere i Elverum håndball. Vi håper han legger fra seg mobilen i en times tid når det skal kjempes om poeng i Terningen. I mål har de trønderske Lars Eggen Rismark, som i år har prestert ganske bra. Utenom disse tre nevnte har de 3-4 svensker og kantspillere som setter ballen i mål når sjansen byr seg. Fyllingen har et ganske sterkt lag, men har variert litt i det siste. De gikk på et stortap borte mot svake Runar sist, men slo Bodø med god margin hjemme i kampen før. Med andre ord så er de gode nok til å slå hvem som helst.

I forrige møte med Fyllingen vant vi komfortabelt 30-24 i Framohallen. Etter å ha ligget under 13-12 til pause tok Morten Nergaard ansvar da han stengte igjen bakover på banen. Fremover spilte Nikolaj Mehl en av sine beste matcher for sesongen med sine 8 mål.

 

For Elverum er Kjetil Aanestad og Henri Auer fortsatt ute med skade. Forsvarssjef Leonel Ojala fikk rødt kort i forrige kamp mot Bodø og har dermed karantene denne kampen. Han har også fått rødt tidligere i sesongen. Det er også verdt å nevne at han topper utvisningsstatistikken i ligaen. Regelverket sier at ved to røde så må man stå over neste kamp. Synd for oss, bra for Fyllingen. Vi mangler tre viktige spillere, men vi ser fortsatt på oss selv som favoritter i denne kampen. Vi har en stor og god stall som holder et høyt nivå. Kun to poeng er godt nok.

 

Tabellsituasjonen før kampen: Fyllingen ligger på 6.plass med sine 16 poeng. Vi ligger på 4.plass med 23.poeng. Vi trenger hjelp av dere for å holde følge med lagene foran oss på tabellen. I onsdagens runde vant Arendal over Haslum og Bodø slo Halden. Det vil si at med seier på søndag er vi kun ett poeng bak Haslum og Bodø!

 

Elverum håndball herrer håper vi ses til en real håndballfest i Terningen Arena på søndag! Avkast er klokken 18.00, men FUNZONE er oppe fra klokken 16. Vi tar høyde for å skape en like stor fest som mot Drammen sist!

Vel møtt alle håndballvenner!!