Halden-Elverum preview. – Elverum

Halden-Elverum preview.

I morgen onsdag tar vi turen ned til Østfold for ny kamp i Grundigligaen. Denne gangen er det overraskelseslaget Halden Topphåndball som vi skal møte. Halden er et nyopprykket lag som har imponert stort i sin første sesongen i Grundigligaen. I skrivende stund ligger de på en sterk 6.plass med sine 17 poeng. De kjemper blant annet mot Fyllingen for å ende på 5.plass i årets liga. Halden spiller hjemmekampene sine i Remmenhallen. Hallen er liten, intim og fryktet av motstanderne. I snitt er det 412 tilskuere pr match, og i en liten hall blir det ofte en god ramme rundt kampene. Laget til Halden består av veldig mange svensker og dansker.

I den antatt beste første 7ern er det kun den tidligere Elverumsspilleren Michael Thon som er fra Østfold. Thon som var med på å vinne seriegull for oss gikk tilbake til Halden sesongen etter og var med på å spille barndomsklubben opp i Grundigligaen. I årets sesong har Thon et målsnitt på 2,3 per match. Det er tre danske importspillere som er det viktigste brikkene for Halden. Morten Nergaards tidligere lagkamerat i danske Aalborg, keeper Rasmus Bech skal gjøre det han kan for at Elverumsspillerne ikke finner nettmaskene oftere enn hva Halden gjør.

På midtback finner vi Haldens beste spiller. Rasmus Carlsen skjøt klubben opp i Grundigligaen i fjor, og har i år fortsatt med storspillet. Han har imponerende 117 mål på 18 kamper for klubben som har overrasket stort denne sesongen. Til venstre for seg finner vi skuddmaskinen Lars Jakobsen. Dansken har levert en rekke gode kamper og har til nå i sesongen satt ballen i mål hele 103 ganger på sine 17 kamper. Det er med andre ord fra midten og ut til venstrekant Halden har sine mest målfarlige spillere for øyeblikket.

I forrige kamp mot Halden hadde vi som kjent kronekampen i Terningen Arena. Hele 2200 så denne kampen der vi spilte Halden ut av hallen. Vi vant enkelt 33-23 etter at vi ledet 17-10 til pause. Vår gode kantspiller André Lindboe ble toppscorer med hele 10mål. For Halden ble Carlsen toppscorer med 5. Du tenker kanskje at det blir en lett match når vi vant med ti kasser sist, men ballen er rund og Halden er bedre hjemme enn borte. Det blir veldig spennende å se om vi klarer å i gang angrepsspillet i denne kampen.

Vi får tilbake Leonel Ojala fra suspensjon, noe som er viktig for oss. Forsvarsspillet må opp flere hakk om vi skal ha en mulighet for å få med poengene hjem til Elverum. Vi mangler fortsatt Kjetil Aanestad og Henri Auer som fortsatt er ute med skader.

 

Halden har i det siste vist gode takter de har overbevisende seire hjemme mot Runar og borte mot Stord. Sist kamp tapte de med seks mål borte mot sterke Bodø, men hang en greit med i ca en omgang.

 

Er du i området eller har lyst til å se en spennende og fin håndballkamp mellom to gode lag må du ta turen til Remmenhallen i morgen(onsdag) klokken 19.00. Kampen kan også følges på Ostlendingen.no, tv2sumo eller Elverumsradioen.

Heia Elverum!!