EHH-LTH preview – Elverum

EHH-LTH preview

I søndagens kamp møter vi Lillestrøm Topphåndball. Laget fra Romerike ligger for øyeblikket helt sist på tabellen i Grundigligaen med sine 9 poeng. Laget med de gule draktene har vunnet 4 kamper og spilt én uavgjort. De vant blant annet kampen mot Elverum den 16.november. Den gang endte kampen 22-21. Elverum klarte aldri å løse Lillestrøms offensive 3-2-1(3-3) forsvar, og ble gang på gang låst ned. Lillestrøm er et lag som har en fandenivoldsk innstilling hver gang de spiller håndball.

Bakerst har de Stian Mathisen som på gode dager kan gjøre livet surt for hvilket som helst lag. Han ble også kåret til kampens spiller i forrige møte mellom lagene. Laget er først og fremst gode i det kollektive forsvarsspillet, og det er her laget har vunnet poengene sine. Lillestrøm har scoret færrest mål i snitt i årets Grundigliga med sine 20,8 mål. Men selv om de ikke er de skarpeste fremover så har de målsniken Thomas Skoglund i stallen. Fetsundgutten scoret 10 mål i forrige møte med Elverum, og den rutinerte kanten har masse av erfaring som er viktig mot sluttene av jevne kamper. I tillegg til dette spiller Opplandsduoen Egil Holmstad og Marius Kleiven på henholdsvis venstre- og midtback. De unge guttene har imponert i sitt første år i eliten, og kan på gode dager skape trøbbel for et Elverum som leter etter godformen inn mot sluttspillet.

 

Det er lenge siden Lillestrøm har vunnet en kamp nå, vi må faktisk tilbake til slutten av november når de slo Halden (som slo Elverum sist). Lillestrøm kommer til kampen med kniven på strupen og det blir spennende å se om trener Stian Bjermeland har noen taktiske overraskelser som han trekker opp av hatten. Fra forrige møte har Lillestrøm også mistet viktige Bård Egil Tobiassen.

For Elverums del er kun seier godt nok. Etter en varierende vårsesong med tap mot Bodø og Halden så er Elverum helt avhengig av å ta to poeng for å ha sjansen til å ta medalje i årets liga. Elverum har fortsatt en teoretisk mulighet til å ta sølv, men det er først og fremst bronsemedaljen som er innen nærmeste rekkevidde. I følge rapportene er forsvarspiller Henrik Auer og vingen Kjetil Aanestad på vei tilbake, men kampen mot Lillestrøm kommer i tidligste laget. For Elverum er det veldig viktig å få i gang vår gode kantspillere inn mot sluttspillet. Kampen mot Halden sist viste Elverum at de hadde tatt tak i dette, men de slet veldig med uttellingen i denne kampen. Kommer du på kamp i Terningen lover Elverumsgutta at du skal få se et lag som gir alt i alle dueller, og som kriger til dommeren blåser for siste gang. I denne perioden som Elverum er inne i nå er det ekstremt viktig at akkurat du kommer på kampen for å støtte guttene fra «skauen». For Elverum er det meget viktig med den støtten som de får på hjemmebane i Terningen Arena.

 

Kampen spilles søndag klokken 18.00 i Terningen Arena.

 

Vi ses i hallen.